Aceasta supa de pui, pregatita la cuptorul cu microunde, usor picanta, este intarita cu sosuri de soia si de stridii si amestecata cu o combinatie interesanta de fasole incoltita, taitei si ceapa verde. Poate fi un pranz sau o cina usoara, delicioasa, dar poate fi servita si pentru improspatarea gustului din timpul unei mese imbelsugate.
Pentru 4 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente:- 1 litru bulion de pui ( vezi Retete de Baza - Bulion de pui )
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura otet din vin alb
- 1 lingura sos de stridii
- 250 grame piept de pui dezosat, fara pielita, taiat felii subtiri
- 100 grame fasole incoltita, clatita si scursa
- 250 grame taitei chinezesti cu oua, fierti si scursi ( vezi Prepararea pastelor )
- 1 salata iceberg, curatata si tocata fin
- 1 lingurita ulei de susan
- 2 lingurite sos de chilli
Timp de gatit: 20 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se toarna bulionul de pui, intr-un vas mare, pentru microunde, se acopera (vezi Prepararea mancarurilor la microunde - Tehnici utile pentru gatit la microunde) si se tin la cuptor 8 minute pe maxim sau pana cand fierbe.
- Se adauga, amestecand, sosul de soia, otetul, sosul de stridii si feliile de pui. Se acopera si se tine in cuptor 4 minute pe maxim sau pana reincepe sa fiarba.
- Se amesteca cu fasolea incoltita si cu taiteii, apoi se tine in cuptor 2 minute pe maxim.
- Se adauga salata si ceapa verde si se tine 3 minute pe maxim. Se lasa sa se odihneasca 2 minute, apoi se adauga, amestecand, uleiul de susan si sosul de chilli si se serveste in boluri incalzite.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: