Bucate alese

Bucate alese

Supa de pui chinezeasca

Aceasta supa de pui, pregatita la cuptorul cu microunde, usor picanta, este intarita cu sosuri de soia si de stridii si amestecata cu o combinatie interesanta de fasole incoltita, taitei si ceapa verde. Poate fi un pranz sau o cina usoara, delicioasa, dar poate fi servita si pentru improspatarea gustului din timpul unei mese imbelsugate.
Pentru 4 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 1 litru bulion de pui ( vezi Retete de Baza - Bulion de pui )
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura otet din vin alb
  • 1 lingura sos de stridii
  • 250 grame piept de pui dezosat, fara pielita, taiat felii subtiri
  • 100 grame fasole incoltita, clatita si scursa
  • 250 grame taitei chinezesti cu oua, fierti si scursi ( vezi Prepararea pastelor )
  • 1 salata iceberg, curatata si tocata fin
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 2 lingurite sos de chilli
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 20 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se toarna bulionul de pui, intr-un vas mare, pentru microunde, se acopera (vezi Prepararea mancarurilor la microunde - Tehnici utile pentru gatit la microunde) si se tin la cuptor 8 minute pe maxim sau pana cand fierbe.
  2. Se adauga, amestecand, sosul de soia, otetul, sosul de stridii si feliile de pui. Se acopera si se tine in cuptor 4 minute pe maxim sau pana reincepe sa fiarba.
  3. Se amesteca cu fasolea incoltita si cu taiteii, apoi se tine in cuptor 2 minute pe maxim.
  4. Se adauga salata si ceapa verde si se tine 3 minute pe maxim. Se lasa sa se odihneasca 2 minute, apoi se adauga, amestecand, uleiul de susan si sosul de chilli si se serveste in boluri incalzite.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/