Boabele moi de orez brun gustos, impreuna cu bulionul de pui, dau consistenta acestei simple supe de pui. Fulgii de migdale prajiti usor formeaza o garnitura crocanta.
Pentru 4 portii de supa de pui avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 30 grame unt sau margarina
- 1 lingura ulei de masline
- 500 grame piept de pui fara os, fara piele si taiat cubulete
- 1 litru de bulion de pui ( vezi Bulion de pui - ABC-ul Bucatariei )
- 2 morcovi mijlocii, curatati si taiati felii subtiri
- 1 ceapa mare, curatata si tocata marunt
- 100 grame orez brun cu bobul lung
- 2 linguri de patrunjel proaspat tocat
- 1/4 lingurita rasa de sare
- Piper negru proaspat macinat
- 1 lingura fulgi de migdale usor prajiti
- Fire de patrunjel proaspat pentru ornat
Timp de gatit: 35 minute
MOD DE PREPARARE :- Se topeste untul sau margarina cu uleiul intr-o cratita mare si se rumeneste puiul la foc moderat circa 10 minute.
- Se toarna deasupra bulionul de pui, dupa care adaugam morcovii, ceapa, orezul si patrunjelul tocat. Se pune peste acestea sarea si piperul.
- Se acopera cratita si se aduca incet la fierbere. Cand da in clocot, se reduce focul si se amesteca usor circa 25 minute sau pana cand se face orezul. Se toarna supa in boluri incalzite, se orneaza cu migdale si patrunjel si se serveste cu chifle calde cu mac sau paine alba cu stafide.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: