Bucate alese

Bucate alese

Supa frantuzeasca de ceapa

In aceasta supa frantuzeasca clasica, feliile de paine cu usturoi se moaie intr-o supa de ceapa delicata, presarata cu branza. Prajitul incet al cepei ii da un gust placut si evita gustul amar care apare atunci cand aceasta se rumeneste prea repede.
Pentru 4 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 7 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 1 kg ceapa, curatata si taiata felii
  • 2 linguri rase faina
  • 2,5 litri bulion de pui ( vezi Retete de Baza - Bulion de pui )
  • 250 ml vin rosu
  • 1 lingurita si jumatate rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 16 felii groase de paine frantuzeasca
  • 60 grame de branza Gruyere, rasa
Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatit : 35 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se amesteca 3 linguri de ulei de masline cu usturoiul, se acopera si se lasa deoparte. Se incalzeste restul de ulei intr-o cratita cu fundul gros si se prajeste ceapa foarte incet circa 20 minute, pana cand ceapa capata o culoare usor aurie. Cuptorul se incalzeste in prealabil la 200°C ( pozitia 6 ).
  2. Se pune faina in ceapa, se amesteca si se toarna bulionul de pui, vinul, sarea si putin piper. Cand dau in clocot se face focul mic, se acopera si se fierb inca 15 minute.
  3. Intre timp, feliile de paine se ung pe ambele fete cu amestecul de usturoi cu ulei si se pun pe o tava la copt. Se coc pe ambele parti in centrul cuptorului 10 minute sau pana devin crocante.
  4. In fiecare bol de supa se pun 2 felii de paine, apoi se toarna supa peste ele. Se presara cu branza Gruyere si se serveste cu alte felii de paine cu usturoi.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/