Bucate alese

Bucate alese

Tarta cu sparanghel

Pentru 1 forma de tarta cu sparanghel cu diametrul de 28 cm avem nevoie:
Pentru aluat:

  • 140 grame faina, in plus pentru prelucrat
  • 50 grame unt rece, in plus pentru uns forma
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 ou
Pentru umplutura:
  • 250 grame sparanghel verde
  • 50 grame branza Pecorino rasa
  • 50 grame sunca de Parma taiata felii subtiri
  • 50 grame mazare congelata
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 250 ml lapte
  • Sare
  • Piper negru
Timp de preparare : 1 ora
Timp la cuptor : 30-35 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Pentru aluat se pun toate ingredientele intr-un castron si se framanta pana se obtine o masa omogena. Apoi se aseaza aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se mai framanta si se bate energic timp de 5 minute. Se lasa la dospit circa 45 minute, acoperit, intr-un loc cald.
  2. Intre timp se spala si se curata sparanghelul pentru umplutura si se taie in doua. Capetele de sparanghel se fierb aproximativ 1 minut la aburi intr-o sita, deasupra unei cratite cu apa clocotita. Se adauga varfurile sparanghelului si se mai fierb 2 minute. Se scoate sparanghelul din cratita si se lasa la racit.
  3. Se incinge cuptorul la 200°C ( 180°C cu ventilator sau treapta 3-4 ). Se unge forma cu unt. Se intinde aluatul si se tapeteaza forma cu el. Se presara branza pe fundul formei, apoi se pun sparanghelul, sunca si mazarea.
  4. Se bat ouale si galbenusul, se sareaza si se pipereaza. Se da laptele intr-un clocot, se incorporeaza in amestecul de oua si se toarna totul peste tarta. Se coace tarta circa 5 minute, apoi se reduce temperatura cuptorului la 180°C ( 160°C cu ventilator sau treapta 2-3 ) si se mai tine tarta la cuptor inca 25-30 minute.
Sfaturi practice:
Pentru ca in timpul coacerii zeama din tarta sa nu cada in cuptor, se poate pune o folie de aluminiu sub forma.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEO Stats powered by MyPagerank.Net
Powered By Blogger
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/