Bucate alese

Bucate alese

Tehnici utile pentru gatit la microunde

Este mult mai usor sa folosesti cuptorul cu microunde la intregul sau potential daca stii cateva tehnici utile pentru gatitul la microunde care il exploateaza la maxim.
Timpul de asteptare apare atunci cand se scoate mancarea din cuptor sau cand acesta se opreste. Acest lucru permite patrunderea egala a caldurii sau completarea timpului de gatire cu ajutorul caldurii interne cu inca 5-10 minute, in functie de marimea si de calitatea mancarii. Astfel, timpii de incalzire si de gatit din aceste retete includ si un timp de asteptare.
Este necesar acest lucru pentru mancarurile mai dense.

Timpul de asteptare foloseste si pentru ca mancarea sa nu se arda. Daca la sfarsitul perioadei de asteptare mancarea nu este perfect facuta, continuati sa incalziti si verificati la fiecare 20-30 de secunde.
In cazul gatitului conventional, capacul pus pe tigaie pastreaza aburul, micsorand timpul de gatit si in acelasi timp mentine umiditatea.
Acelasi principiu se aplica si la cuptorul cu microunde. Vasul se poate acoperi si la cuptorul cu microunde cu un capac de sticla termorezistent sau de pyrex, acestea neavand ornamente de metal, sau cu folie de plastic pentru microunde. Faceti o gaura mica in folie, tehnica numita "aerisire", pentru a permite sa iasa putin abur, si a nu se umfla prea tare folia.

Aerisirea unei tocanite:
1. Se trage marginea foliei de acoperire pentru a lasa o deschizatura, sau se inteapa din loc in loc cu varful unui cutit ascutit.
2. Se largeste gaura de ventilare, suficient, cat sa permita introducerea unei lingure de lemn. Aceasta ajuta la amestecarea tocanei fara a se scoate de fiecare data folia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/