Graul bulgur da consistenta acestei tocaturi, care este usor de preparat pentru picnic sau pentru prima pe care o pregatiti singuri pentru o zi de sarbatoare.
Pentru 4 portii de tocatura cu grau bulgur avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 125 grame grau bulgur
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
- 300 ml bulion de pui clocotit ( vezi Retete de Baza - Bulion de pui )
- 3 ardei mijlocii, 1 rosu, 1 verde, 1 galben, fara seminte, se taie 2 inele din fiecare iar restul se toaca marunt
- 1 lingura ulei de masline
- 1 catel de usturoi, curatat si zdrobit
- 1 ceapa mijlocie curatata si tocata marunt
- 1 ou batut usor
- 500 grame carne de carnati de porc
- 2 linguri rase pasta de tomate
Timp de gatit : 1 ora si 30 minute
MOD DE PREPARARE :- Se pun graul bulgur si patrunjelul intr-un castron, apoi se toarna deasupra bulionul de pui clocotit. Se moaie 15-20 minute sau pana cand tot lichidul a fost absorbit.
- Intre timp, se taie inelele de ardei in doua si se aranjeaza, suprapunandu-se putin, la baza unei tavi de cozonac unse, care nu lipeste cu dimensiunile de 23 cm X 13 cm.
- Se incalzeste in prealabil cuptorul la 180°C ( pozitia 4 ). Se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc ardeii tocati, usturoiul si ceapa aproximativ 10 minute.
- Jumatate din oul batut se amesteca cu graul bulgur, apoi, intr-un castron separat, se amesteca restul de ou cu carnea de carnati, pasta de tomate si amestecul de ardei.
- Se toarna cu grija 1/3 din amestecul cu carne de carnati peste inelele de ardei si se netezeste la colturi. Deasupra se pune 1/3 din grau. Se repeta straturile, terminand cu un strat din carne de carnati. Se niveleaza deasupra si se acopera cu folie de aluminiu.
- Se pune tavita intr-o tava de copt in care incape suficienta apa fiarta ca sa ajunga la jumatate din inaltimea tavitei. Se coace in centrul cuptorului 1 ora si 30 minute, sau pana cand s-a inchegat si s-a copt bine. Se scurge excesul de grasime. Se lasa tocatura sa se raceasca in tavita, apoi se acopera si se pune la frigider peste noapte.
- Se serveste taiata felii groase, cu rosii, telina, muraturi si paine crocanta.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: