Bucate alese

Bucate alese

Tocatura cu grau bulgur

Graul bulgur da consistenta acestei tocaturi, care este usor de preparat pentru picnic sau pentru prima pe care o pregatiti singuri pentru o zi de sarbatoare.
Pentru 4 portii de tocatura cu grau bulgur avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 125 grame grau bulgur
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 300 ml bulion de pui clocotit ( vezi Retete de Baza - Bulion de pui )
  • 3 ardei mijlocii, 1 rosu, 1 verde, 1 galben, fara seminte, se taie 2 inele din fiecare iar restul se toaca marunt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 catel de usturoi, curatat si zdrobit
  • 1 ceapa mijlocie curatata si tocata marunt
  • 1 ou batut usor
  • 500 grame carne de carnati de porc
  • 2 linguri rase pasta de tomate
Timp de preparare : 35 minute
Timp de gatit : 1 ora si 30 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se pun graul bulgur si patrunjelul intr-un castron, apoi se toarna deasupra bulionul de pui clocotit. Se moaie 15-20 minute sau pana cand tot lichidul a fost absorbit.
  2. Intre timp, se taie inelele de ardei in doua si se aranjeaza, suprapunandu-se putin, la baza unei tavi de cozonac unse, care nu lipeste cu dimensiunile de 23 cm X 13 cm.
  3. Se incalzeste in prealabil cuptorul la 180°C ( pozitia 4 ). Se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc ardeii tocati, usturoiul si ceapa aproximativ 10 minute.
  4. Jumatate din oul batut se amesteca cu graul bulgur, apoi, intr-un castron separat, se amesteca restul de ou cu carnea de carnati, pasta de tomate si amestecul de ardei.
  5. Se toarna cu grija 1/3 din amestecul cu carne de carnati peste inelele de ardei si se netezeste la colturi. Deasupra se pune 1/3 din grau. Se repeta straturile, terminand cu un strat din carne de carnati. Se niveleaza deasupra si se acopera cu folie de aluminiu.
  6. Se pune tavita intr-o tava de copt in care incape suficienta apa fiarta ca sa ajunga la jumatate din inaltimea tavitei. Se coace in centrul cuptorului 1 ora si 30 minute, sau pana cand s-a inchegat si s-a copt bine. Se scurge excesul de grasime. Se  lasa tocatura sa se raceasca in tavita, apoi se acopera si se pune la frigider peste noapte.
  7. Se serveste taiata felii groase, cu rosii, telina, muraturi si paine crocanta.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEO Stats powered by MyPagerank.Net
Powered By Blogger
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/