Bucate alese

Bucate alese

Briose cu parmezan

Aceste briose cu parmezan, picante, inlocuiesc painea alaturi de supe, legume gratinate sau salate.
Pentru 1 tava de briose ( circa 12 bucati ) avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 250 grame faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 5 crengute de cimbru
  • 1 mana de frunze de busuioc
  • 3 cepe verzi
  • 75 grame malai grisat si in plus pentru presarat
  • 60 grame parmezan ras
  • 4 linguri ulei de masline
  • 150 grame iaurt
  • 160 ml lapte
  • 2 oua
  • Forme de hartie
Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatire la cuptor : 20 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se incinge cuptorul la 190°C ( 170°C cu ventilator sau treapta 3 ) si se plaseaza formele de hartie in locasurile tavii.
  2. Se amesteca intr-un castron faina cu praful de copt si sarea. Se spala busuiocul si cimbrul, se zvanta si se toaca marunt. Se curata cepele verzi, se spala si se taie in rondele subtiri. Se adauga verdeturile, malaiul si parmezanul la amestecul de faina.
  3. Intr-un alt castron se bat bine uleiul de masline cu iaurtul, laptele si ouale. Se toarna peste faina si se amesteca totul cu un tel mare astfel incat sa se inglobeze toate ingredientele.
  4. Se pun cate 3 lingurite de aluat intr-un locas pentru briose, apoi se presara malai pe deasupra. Se dau la cuptor si se tin circa 20 de minute, sa se rumeneasca.
  5. Se scoate tava din cuptor si se lasa briosele sa se raceasca aproximativ 10 minute in tava, pe un gratar de bucatarie. Apoi se scot din tava si se servesc cat sunt caldute.
Sfaturi practice :
Important este sa fie servite calde, proaspat scoase din cuptor.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/