Nobila branza Roquefort este unul dintre cele mai cunoscute sortimente de branza cu mucegai din Europa.
Pentru a prepara 4 portii de conopida cu branza Roquefort avem nevoie dce urmatoarele ingrediente:
- 400 grame conopida
- 100 grame branza Roquefort
- 100 grame smantana
- 30 ml ulei de masline
- 10 grame sare
- 2 grame piper alb
- 4 frunze de salvie
Timp de gatit : 20 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se curata conopida, se spala sub jet de apa rece, se rupe in buchetele si se fierb aproximativ 20 de minute in apa clocotita cu putina sare.
- Dupa ce a fiert, conopida se scurge bine de apa, se raceste putin si se mixeaza foarte bine cu 2-3 polonice din zeama in care a fiert.
- Peste conopida mixata se pune branza Roquefort sfaramata, smantana si piperul alb, apoi se mixeaza pana se obtine o crema fina.
- Se toarne crema in 4 cupe sau vase mici, se stropeste cu putin ulei pe deasupra si se decoreaza cu bucatile de branza Roquefort si frunze proaspete de salvie.
La preparatul final nu se pune sare, deoarece branza Roquefort este sarata. Aceasta gustare trebuie servita in maximum 2 ore de la preparare!
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: