Bucate alese

Bucate alese

Conopida cu branza Roquefort

Nobila branza Roquefort este unul dintre cele mai cunoscute sortimente de branza cu mucegai din Europa.
Pentru a prepara 4 portii de conopida cu branza Roquefort avem nevoie dce urmatoarele ingrediente:
  • 400 grame conopida
  • 100 grame branza Roquefort
  • 100 grame smantana
  • 30 ml ulei de masline
  • 10 grame sare
  • 2 grame piper alb
  • 4 frunze de salvie
Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatit : 20 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se curata conopida, se spala sub jet de apa rece, se rupe in buchetele si se fierb aproximativ 20 de minute in apa clocotita cu putina sare.
  2. Dupa ce a fiert, conopida se scurge bine de apa, se raceste putin si se mixeaza foarte bine cu 2-3 polonice din zeama in care a fiert.
  3. Peste conopida mixata se pune branza Roquefort sfaramata, smantana si piperul alb, apoi se mixeaza pana se obtine o crema fina.
  4. Se toarne crema in 4 cupe sau vase mici, se stropeste cu putin ulei pe deasupra si se decoreaza cu bucatile de branza Roquefort si frunze proaspete de salvie.
Sfaturi practice:
La preparatul final nu se pune sare, deoarece branza Roquefort este sarata. Aceasta gustare trebuie servita in maximum 2 ore de la preparare!

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/