Bucate alese

Bucate alese

Curcan cu mere, orez si curry

Mangetout si bucatile mari de mere sunt un adaos crocant la aceasta mancare suculenta cu curry, plina de arome, preparata cu orez cu bobul lung, curcan si alune.
Pentru 4 portii de curcan cu mere, orez si curry avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare, curatata si taiata felii subtiri
  • 200 grame mangetout, curatata si taiata in doua pe latime
  • 2 mere de desert, fara seminte si taiata bucati mari
  • 1 lingura rasa praf de curry mai putin iute
  • 2 linguri rase faina
  • 1/4 lingurita rasa de sare
  • 300 ml bulion de pui ( vezi Retete de Baza - Bulion de pui )
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura suc de lamaie
  • Piper negru proaspat macinat
  • 250 grame curcan sau pui fiert, taiat cubulete
  • 400 grame orez cu bobul lung, fiert
  • 60 grame arahide prajite uscat, tocate
Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatire : 30 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se moaie ceapa, la foc moderat. Se adauga mangetout si merele si se prajesc rapid 1 minut.
  2. Se adauga praful de curry, se presara faina si sare si se prajesc, amestecand 2 minute. Treptat se adauga bulionul de pui si laptele, apoi se pun la fiert, amestecand, pana se ingroasa.
  3. Se adauga sucul de lamaie, putin piper, curcanul sau puiul si orezul si se pun din nou la fiert. Cand dau in clocot, se face focul mic si se mai fierb 15 minute. 
  4. Se presara cu arahide tocate si se serveste.

POFTA BUNA !

2 comentarii:

Ionica spunea...

Intotdeauna m-am intrebat "Ce e ala curry?"

MARIUS B. spunea...

Ca sa fii mai lamurit iti voi spune mai pe larg...
Cuvântul curry deriva din “kari” însemnand “sos” in tamil.
Curry este numele generic adoptat în occident pentru a descrie o serie de mâncaruri elaborate cu un amestec de condimente, tipic bucătăriilor asiatice. Numele a fost popularizat de către colonii britanici în India şi era utilizat pentru a descrie o serie de mâncăruri locale cu sos.
Ingrediente: compoziţia si proporţia condimentelor utilizate variaza. Cu toate acestea se poate spune ca un curry conţine în general: ghimbir, usturoi, ceapă, coriandru, cardamom, chimen, scorţisoară, curcuma, ardei iute, fenicul, asafoetida, cuişoare, sare, seminte de mustar, etc..

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/