Bucate alese

Bucate alese

Legume cu tapioca

Pentru 4 portii de legume cu tapioca avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
  • 400 grame legume mexicane
  • 200 grame conopida
  • 100 grame faina de tapioca
  • 50 grame unt
  • 4 catei de usturoi
  • 4 fire de patrunjel
  • 10 grame sare
  • 10 grame baza pentru mancaruri ( ex. Vegeta )
  • 2 grame piper alb
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit : 25 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se zdrobeste usturoiul foarte putin, se rumeneste intr-o tigaie fara grasime, apoi se adauga untul.
  2. Cand untul s-a topit, se pun legumele mexicane, se amesteca pentru a se imbraca in grasime, iar apoi se adauga buchetele din conopida fiarta anterior.
  3. Intr-un vas se clocotesc 300 ml de apa, apoi se adauga treptat faina si baza pentru mancaruri si se fierb pe foc mic pana se gelifiaza.
  4. Legumele calite se condimenteaza cu sare si piper, deasupra se toarna lichidul gelifiat, se amesteca usor, se pun in farfurii sau in diferite forme, se orneaza cu patrunjel si se tin la rece pana in momentul servirii.
Sfaturi practice:
In loc de faina de tapioca se pot folosi si granule de tapioca, dar acestea trebuie tinute 2-3 ore la inmuiat inainte de a fi puse pe foc, pentru a se dizolva complet.
POFTA BUNA !

3 comentarii:

Ionica spunea...

Ce e aia tapioca?

MARIUS B. spunea...

Tapioca este denumirea data acestui produs de catre indienii din Brazilia, una din zonele de provenienta a acesteia. Ea se obtine din partea fibroasa a radacinii de casava, o planta ce poate atinge dimensiuni de pana la 3 m inaltime. Thailanda ramane totusi principalul furnizor de tapioca.
Radacina acesteia este ramificata si bogata, in procesul de productie fiind procesata si transformata in faina, boabe sau fulgi de tapioca.
Putine persoane stiu ca planta numita casava se mai numeste si yucca sau manioc si ca produsul obtinut din radacinile ei este foarte hranitor, atat pentru copii, cat si pentru adulti.
100 grame de tapioca contine:
* 351 calorii
* 0 proteine
* 0,2 gr lipide
* 85, 4 glucide
Tapioca se foloseste pe scara larga in alimentatie, la prepararea prajiturilor, budincilor, deserturilor, piftiilor. Arata ca faina obisnuita insa este putin mai galben.

Anonim spunea...

Great post.

Here is my blog - MichealXBaniaga

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/