Bucate alese

Bucate alese

Omleta italieneasca cu sunca

Piperul cayenne condimenteaza aceasta omleta completa, facuta cu sunca, spanac si orez cu bobul lung.

Pentru 4 portii de omleta cu sunca avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 30 grame unt
  • 1 ceapa mijlocie, tocata
  • 1 ardei rosu mare, fara seminte si tocat fin
  • 1 lingurita rasa de busuioc uscat
  • 1 lingurita rasa de sovarv uscat
  • 250 grame spanac tocat decongelat si scurs
  • 200 grame sunca prajita si taiata cubulete
  • 5 oua
  • 45 grame parmezan ras
  • 100 ml lapte
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • 1 varf lingurita rasa de piper cayenne
  • 250 grame orez alb cu bobul lung, fiert
Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatit : 20 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se topeste untul intr-o tigaie mare si se calesc ceapa si ardeiul la foc moderat, pana se moaie. Se adauga busuiocul si sovarvul si se mai tin pe foc circa 1 minut dupa care se adauga spanacul si sunca si se calesc inca 2-3 minute, pana cand s-a incalzit bine amestecul.
  2. Se bat ouale cu 30 grame parmezan, lapte, sare si piper cayenne. Se toarna amestecul in tigaie, se adauga si orezul si se mai tin pe foc inca 5 minute. Intre timp se incalzeste grill-ul.
  3. Se presara restul de parmezan peste omleta, apoi se pune tigaia sub grill 3-5 minute, sau pana cand omleta este rumenita. Se taie in triunghiuri si se serveste cu salata.
Sfaturi practice:
Se poate folosi si resturi de carne, si va fi la fel de gustoasa daca omleta o faceti din carne de curcan.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/