Bucate alese

Bucate alese

Pachetele cu burgeri din curcan

Costita afumata si ardeii dau acestor burgeri din curcan o aroma placuta de afumatura si o consistenta elastica. Fasolea si porumbul se coc, impreuna cu burgerii, inveliti in folie de aluminiu, pe gratar. Pentru aceasta reteta, avem nevoie de 4 patrate de folie de aluminiu cu latura de 30 cm.
Pentru 4 portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 500 grame carne de curcan, tocata
  • 4 felii subtiri de costita afumata, fara sorici, tocate marunt
  • 2 ardei mici, unul verde si unul rosu, fara seminte si tocati marunt
  • 1 ceapa mica, curatata si tocata marunt
  • 2 linguri coriandru proaspat, tocat
  • 2 linguri sos de rosii
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 250 grame din fiecare: bob congelat si boabe de porumb congelate sau din conserva
Timp de preparare : 20 minute
Timp de gatit : 45 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Intr-un castron se amesteca carnea tocata de curcan, costita, ardeii, ceapa, coriandrul, sosul de rosii, jumatate din sare si putin piper. Se imparte amestecul in 4 parti egale, carora li se va da forma de burgeri ovali.
  2. Se ung usor cu unt foliile de aluminiu, apoi se pune cate un burger in centrul fiecarei folii. Se amesteca bobul cu porumbul, restul de sare si putin piper, apoi amestecul se pune de jur imprejurul fiecarui burger. Se pliaza folia deasupra burgerilor si legumelor si se etanseaza bine.
  3. Pachetelele se coc 25 minute, pe un gratar pus la 15 cm deasupra carbunilor incinsi. Se intorc si se mai coc alte 20 minute.
  4. Burgerii si legumele se servesc direct din folia de aluminiu cu paine calda crocanta.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/