Bucate alese

Bucate alese

Paste cochilii cu fructe de mare

In aceasta mancare satioasa cu paste, un amestec de usturoi, sovarv si rosii, pune in evidenta aromele delicate ale fructelor de mare.
Pentru 4 portii de paste cu fructe de mare avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 400 grame fructe de mare congelate
  • 125 grame creveti curatati, congelati
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 tije de telina, curatate si taiate felii subtiri
  • 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 800 grame rosii taiate din conserva
  • 1/4 lingurita rasa de sovarv uscat
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 250 grame paste cochilii sau macaroane scurte
  • 250 grame porumb congelat
  • 3 linguri patrunjel proaspat tocat
Timp de preparare : 10 minute
Timp de gatit : 30 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se incinge uleiul intr-o cratita cu fundul gros si se prajesc telina si usturoiul circa 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga rosiile, sovarvul, sarea si putin piper negru proaspat macinat si se pun la fiert. Cand dau in clocot se reduce focul, se acopera si se fierb la foc mic 15 minute.
  2. Intre timp se fierb pastele ( vezi ABC-ul Bucatariei - Prepararea pastelor ), apoi se scurg bine si se tin calde.
  3. Se adauga porumbul, fructele de mare si crevetii in sosul de rosii si se pun din nou la fiert. Cand clocotesc se reduce focul si se fierb la foc mic 5-7 minute.
  4. Se adauga pastele si patrunjelul, se incalzesc usor 2-3 minute si se servesc.
Sfaturi practice:
Se pot inlocui fructele de mare cu un peste cu carne tare, iar porumbul cu o leguma verde crocanta.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/