Bucate alese

Bucate alese

Paste cu pastrav afumat

Fasiile aromate de pastrav afumat se combina cu frunzele tinere de spanac si pastele delicate in forma de cochilii intr-un sos cremos de usturoi.
Pentru 4 portii de paste cu pastrav afumat avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 350 grame cochilii sau alte paste mici
  • 2,5 litri apa fiarta
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • 300 ml smantana degresata
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 100 grame fileuri de pastrav afumat, taiate fasii
  • Piper negru proaspat macinat
  • 200 grame frunze tinere de spanac
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 lingurite marar proaspat tocat
Timp de preparare : 10 minute
Timp de gatit : 20 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se pun pastele intr-un vas mare, pentru microunde, apoi se adauga apa fiarta si sarea. Se tin 12  minute pe maxim, amestecand la fiecare 3 minute, pana cand pastele sunt aproape gata. Se scot din cuptor si se lasa sa stea in apa.
  2. Se toarna smantana intr-un alt castron pentru microunde. Se adauga usturoi, se acopera (vezi ABC-ul Bucatariei - Prepararea mancarurilor la microunde :Tehnici utile) si se tine 4 minute pe maxim sau pana s-a incalzit.
  3. Se scurg spaghetele, apoi se amesteca cu smantana fierbinte. Se amesteca cu pastravul si se asezoneaza cu piper. Se acopera si se tine 2 minute pe maxim. Se amesteca cu spanac si suc de lamaie, apoi se acopera si se tine 1 minut pe maxim. 
  4. Se presara cu marar si se serveste.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/