Fasiile aromate de pastrav afumat se combina cu frunzele tinere de spanac si pastele delicate in forma de cochilii intr-un sos cremos de usturoi.
Pentru 4 portii de paste cu pastrav afumat avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 350 grame cochilii sau alte paste mici
- 2,5 litri apa fiarta
- 1/2 lingurita rasa de sare
- 300 ml smantana degresata
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 100 grame fileuri de pastrav afumat, taiate fasii
- Piper negru proaspat macinat
- 200 grame frunze tinere de spanac
- 1 lingura suc de lamaie
- 2 lingurite marar proaspat tocat
Timp de gatit : 20 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se pun pastele intr-un vas mare, pentru microunde, apoi se adauga apa fiarta si sarea. Se tin 12 minute pe maxim, amestecand la fiecare 3 minute, pana cand pastele sunt aproape gata. Se scot din cuptor si se lasa sa stea in apa.
- Se toarna smantana intr-un alt castron pentru microunde. Se adauga usturoi, se acopera (vezi ABC-ul Bucatariei - Prepararea mancarurilor la microunde :Tehnici utile) si se tine 4 minute pe maxim sau pana s-a incalzit.
- Se scurg spaghetele, apoi se amesteca cu smantana fierbinte. Se amesteca cu pastravul si se asezoneaza cu piper. Se acopera si se tine 2 minute pe maxim. Se amesteca cu spanac si suc de lamaie, apoi se acopera si se tine 1 minut pe maxim.
- Se presara cu marar si se serveste.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: