Alunele crocante contrasteaza cu fragezimea crevetilor si a pastelor si accentueaza gustul dulce dar si picant al sosului in aceste bucate alese...
Pentru 4 portii de paste cu sos de creveti si alune avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 4 linguri ketchup
- 3 linguri sos de soia " light "
- 2 linguri bulion de pui ( vezi Retete de Baza - Bulion de pui ) sau apa
- 1/4 lingurita sos de ardei iute rosu
- 350 grame spaghettini, vermicelli sau capellini
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ardei mare rosu, fara seminte si taiat patratele
- 250 grame morcovi, curatati si rasi pe razatoarea mare
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 450 grame creveti congelati fierti si curatati
- 4 cepe verzi tocate fin
- 60 grame alune prajite fara sare
- 2 linguri fulgi de nuca de cocos
Timp de gatit : 10 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se amesteca ketchupul, sosul de soia, bulionul de pui sau apa si sosul de ardei iute rosu intr-un castronel, apoi se pune deoparte.
- Se fierb pastele ( vezi ABC-ul Bucatariei - Prepararea pastelor-Fierberea pastelor ), apoi se pun intr-o strecuratoare si se clatesc cu apa rece. Se scurg bine si se pun deoparte. Intre timp, se incinge ulei intr-o tigaie mare si se prajesc ardeiul rosu, morcovii si usturoiul 5 minute, sau pana se moaie. Apoi se adauga crevetii si se mai prajesc 3 minute.
- Se adauga amestecul de ketchup si ceapa verde, alunele si pastele fierte. Se tine pe foc, amestecand din cand in cand, inca 3 minute.
- Se presara pe deasupra fulgii de nuca de cocos si se serveste.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: