Bucate alese

Bucate alese

Paste cu sos de creveti si alune

Alunele crocante contrasteaza cu fragezimea crevetilor si a pastelor si accentueaza gustul dulce dar si picant al sosului in aceste bucate alese...
Pentru 4 portii de paste cu sos de creveti si alune avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 4 linguri ketchup
  • 3 linguri sos de soia " light "
  • 2 linguri bulion de pui ( vezi Retete de Baza - Bulion de pui ) sau apa
  • 1/4 lingurita sos de ardei iute rosu
  • 350 grame spaghettini, vermicelli sau capellini
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ardei mare rosu, fara seminte si taiat patratele
  • 250 grame morcovi, curatati si rasi pe razatoarea mare
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 450 grame creveti congelati fierti si curatati
  • 4 cepe verzi tocate fin
  • 60 grame alune prajite fara sare
  • 2 linguri fulgi de nuca de cocos
Timp de preparare : 20 minute
Timp de gatit : 10 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se amesteca ketchupul, sosul de soia, bulionul de pui sau apa si sosul de ardei iute rosu intr-un castronel, apoi se pune deoparte.
  2. Se fierb pastele ( vezi ABC-ul Bucatariei - Prepararea pastelor-Fierberea pastelor ), apoi se pun intr-o strecuratoare si se clatesc cu apa rece. Se scurg bine si se pun deoparte. Intre timp, se incinge ulei intr-o tigaie mare si se prajesc ardeiul rosu, morcovii si usturoiul 5 minute, sau pana se moaie. Apoi se adauga crevetii si se mai prajesc 3 minute.
  3. Se adauga amestecul de ketchup si ceapa verde, alunele si pastele fierte. Se tine pe foc, amestecand din cand in cand, inca 3 minute.
  4. Se presara pe deasupra fulgii de nuca de cocos si se serveste.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/