Bucate alese

Bucate alese

Prajitura cu capsuni si umplutura de frisca

Blaturile pentru aceasta prajitura cu capsuni si umplutura de frisca, nu sunt preparate din pandispan pufos, ci dintr-un aluat de chec putin mai tare. De aceea, partile superioare ale acestei prajituri se pot manca chiar cu mana: se cufunda pur si simplu in frisca si se savureaza!
Pentru 1 forma de tort avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
Pentru aluat:
  • 250 grame faina si in plus pentru prelucrat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 75 grame unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 4 linguri lapte
  • 1/2 lingurita vanilie macinata
  • Zahar pudra pentru ornat
  • Grasime pentru forma
Pentru umplutura de capsuni:
  • 350 grame capsuni
  • 100 grame frisca
  • 100 grame branza de vaci dietetica
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 linguri lapte
Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatit la cuptor : 15-20 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se incinge cuptorul la 220°C ( 200°C cu ventilator sau treapta 4-5 ). Se unge forma cu grasime. Se cern intr-un castron faina si praful de copt. Untul se taie marunt si se adauga la faina. Se framanta totul cu degetele, pana ce se obtin firimituri. Se adauga zaharul si sarea si se face o adancitura in mijlocul aluatului.
  2. Se bat intr-un castron oul cu laptele si vanilia. Se toarna in adancitura si se amesteca adaugand treptat firimiturile pana cand se obtine un aluat moale. Se modeleaza aluatul sub forma de bila si se pune pe o suprafata presarata cu un strat de faina.
  3. Se intinde aluatul in strat gros sub forma de 20 cmØ. Se aseaza in forma si se coace 15-20 minute in cuptorul incins. Se scoate forma de la cuptor, se desprinde prajitura din ea si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
  4. Se sectioneaza blatul pe orizontala cu un cutit mare. Partea de sus se aseaza pe un fund de lemn si se taie in 8 felii de tort egale, care se presara cu zahar pudra. Blatul inferior se aseaza pe un platou.
  5. Pentru umplutura se spala capsunele, se pun deoparte 8 capsuni mari, restul se sterg cu atentie, se indeparteaza frunzele si se taie felii.
  6. Se bate frisca spuma. Se freaca branza cu zaharul vanilat si cu laptele pana se obtine o crema si se adauga frisca. Se intinde crema de branza pe blatul inferior al tortului si se aseaza feliile de capsuni deasupra.
  7. Se aseaza blatul taiat felii peste umplutura si se orneaza cu restul de capsuni. Se serveste imediat.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/