Bucate alese

Bucate alese

Pui cu varza si chimion in sos de mustar

Pentru 4 portii de pui cu varza si chimion in sos de mustar vom folosi urmatoarele ingrediente:
  • 4 piepti de pui fara os, fiecare de circa 175 grame, fara piele
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 15 grame unt fara sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mijlocie, curatata si taiata felii subtiri
  • 500 grame varza alba, tocata mare
  • 1 lingurita rasa seminte de chimion
  • 2 lingurite rase faina de porumb
  • 150 ml lapte
  • 600 grame bulion de pui ( vezi Retete de Baza - Bulion de pui )
  • 2 mere verzi de desert de marime mijlocie, curatate, fara samburi si taiate felii subtiri
  • 100 grame orzo sau altfel de paste foarte mici
  • 3/4 lingurita rasa de Dijon
  • 4 linguri smantana
  • 1 lingura marar proaspat tocat
  • Fire de marar proaspat, pentru ornat
Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatit : 40 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se sareaza si se pipereaza fiecare piept de pui pe ambele parti. Se incing untul si uleiul intr-o caserola mare, rezistenta la foc ( vezi GLOSAR - Rezistent la foc ), si se prajesc pieptii de pui 2-3 minute pe fiecare parte sau pana cand isi schimba culoarea. Se scot pieptii de pui pe o farfurie.
  2. Se adauga ceapa in caserola si se prajeste, amestecand, pana se moaie. Se adauga varza tocata si semintele de chimion, apoi se acopera si se prajesc circa 5 minute, amestecand din cand in cand.
  3. Se amesteca faina de porumb cu laptele, se adauga bulionul de pui si se toarna in caserola. Se adauga merele si pastele si se pun la fiert. Se fierb 2 minute, amestecand, sau pana cand sosul s-a ingrosat putin. Se adauga mustarul de Dijon, se pun pieptii de pui peste legume si paste si se acopera. Se fierb la foc mic aproximativ 20 de minute sau pana cand este facut puiul.
  4. In ultimul moment se adauga smantana si mararul proaspat tocat.
  5. Se orneaza cu marar proaspat si se serveste cu paine neagra.
Sfaturi practice:
Folosirea merelor in sosul de smantana si mustarul accentueaza gustul cremos al acestor bucate alse.


POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/