Bucate alese

Bucate alese

Ravioli in sos de rosii si verdeturi

Un sos gros, aromat, inveleste ravioli al dente in aceasta reteta rapida si usoara, la care se pot folosi sosurile de rosii pentru paste, care se gasesc in magazinele de delicatese sau in supermarketuri. Aroma de anason si gustul inmiresmat al semintelor de marar zdrobite invioreaza sosul de rosii si verdeturi in aceasta mancare deosebita.
Pentru 4 portii de ravioli in sos de rosii si verdeturi avem nevoie de :
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare, curatata si tocata
  • 1/2 lingurita rasa seminte de marar, zdrobite
  • 1 lingurita rasa de busuioc uscat
  • 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 350 grame sos de rosii pentru paste
  • 60 grame masline negre fara samburi, taiate felii
  • 450 grame ravioli proaspete cu ricotta si spanac
  • 250 grame fasole verde curatata si taiata bucati scurte
  • 30 grame parmezan ras
Timp de preparare : 10 minute
Timp de gatit : 20 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se incalzeste uleiul intr-o cratita si se prajesc ceapa si semintele de marar, circa 10 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga busuiocul, usturoiul si sosul de rosii, se acopera si se fierb la foc mic 5 minute, apoi se adauga maslinele.
  2. Se fierb ravioli ( vezi ABC-ul Bucatariei - Prepararea pastelor ), dupa care se adauga fasolea pentru ultimele 5 minute de fierbere. Se scurg bine.
  3. Se amesteca ravioli si fasolea cu sosul de rosii, apoi se scot pe farfurii incalzite.
  4. Se presara cu parmezan si se servesc, de preferat cu grisine.
Sfaturi practice :
Daca preferati, se pot folosi ravioli proaspete, umplute cu carne, in loc de varietatea cu ricotta si cu spanac.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/