Ingrediente necesare pentru 4 portii de risotto cu cocos:
- 200 grame orez
- 50 grame cocos ras
- 100 grame ceapa
- 100 grame porumb
- 50 grame ardei kapia
- 50 ml ulei
- 20 grame sare
- 2 grame piper
Timp de gatire : 20 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se curata ceapa, se spala, se toaca marunt si se caleste intr-o tigaie cu ulei, pana cand devine sticloasa, apoi se adauga boabele de porumb.
- Orezul se alege, se spala in mai multe ape, se scurge bine si se pune peste ceapa si porumb, adaugand din cand in cand apa.
- Cand orezul este aproapefiert, se adauga nuca de cocos rasa si ardeiul kapia taiat in cubulete, apoi se condimenteaza totul si se amesteca usor, ca sa nu se sfarame boabele de porumb sau orezul.
Se recomanda folosirea orezului cu bobul lung, iar in apa care se toarna in tigaie se poate dizolva un concentrat de supa, la alegere ( pui, vita, ciuperci, etc... ).
POFTA BUNA !
2 comentarii:
mersi mult petru retetele delicioase la aceasta reteta boabele de porumb nu trebuiesc fierte ?
Cu placere.... pentru toti bucatarii si bucataresele...
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: