Bucate alese

Bucate alese

Salata de ridichi cu masline

Pentru 4 portii de salata de ridichi cu masline avem nevoie de:

  • 6 legaturi de ridichi
  • 100 grame masline
  • 200 grame cartofi
  • 2 oua
  • 1 lamaie
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 20 grame sare
  • 2 grame piper alb
Timp de preparare : 10 minute
Timp de gatit : 20 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se fierb in coaja ouale si cartofii, se curata si se lasa la racit. Ridichiile se taie felii subtiri, ceapa verde se taie marunt, iar patrunjelul se toaca.
  2. Galbenusurile se sfarama, se condimenteaza cu sare si piper, se amesteca bine cu uleiul pentru a forma o maioneza care se acreste cu zeama de lamaie.
  3. Intr-un vas se amesteca ridichiile, maslinele, cartofii fierti taiati cubulete, albusurile de ou tocate marunt si verdeata.
  4. Peste legume se toarna maioneza preparata anterior, se amesteca usor, se mai condimenteaza dupa gust cu sare, piper si zeama de lamaie.
Sfaturi practice :
Se recomanda folosirea unor ridichi cat mai proaspete. Cele mai vechi devin seci si se imbiba foarte mult cu grasimea din maioneza.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/