Bucate alese

Bucate alese

Somon si sparanghel cu paste cochilii

Fasiile de ardei rosu copt aduc un miros subtil de fum aromelor contrastante ale somonului rosu si spareanghelului proaspat. Iaurtul grecesc imbogateste sosul simplu. Sparanghelul fraged da un gust proaspat acestui pranz de vara din somon cu paste.
Pentru 4 portii de somon cu sparanghel si paste cochilii avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
  • 30 grame unt
  • 1 ceapa mijlocie, curatata si tocata
  • 1 lingura praf de curry mai putin iute
  • 750 ml bulion de peste sau de pui (vezi Retete de Baza-Bulion de peste sau Bulion de pui)
  • 250 grame paste cochilii sau penne
  • 250 grame sparanghel, curatat si taiat bucati scurte
  • 150 ml iaurt grecesc
  • 2 lingurite rase faina de porumb
  • 400 grame somon rosu din conserva, scurs si desfacut in bucatele
  • 1 ardei rosu, copt, fara seminte si taiat felii
Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatit : 25 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se incinge untul intr-o cratita si se moaie ceapa, apoi se adauga praful de curry si se prajesc, amestecand, 1 minut. Se toarna bulionul si se pun la fiert.
  2. Se adauga pastele, apoi se reduce focul, se acopera si se fierb la foc mic 5 minute. Se adauga sparanghelul si se fierb la foc mic 8 minute sau pana se moaie.
  3. Se amesteca iaurtul cu faina  de porumb, apoi se toarna peste paste. Se fierb, amestecand, inca 2 minute, apoi cu atentie se adauga somonul si ardeiul rosu. Se fierb la foc mic, amestecand din cand in cand, 2 minute, pana cand se incalzesc, apoi se servesc.
Sfaturi practice:
Daca nu gasiti sparanghel proaspat, utilizati sparanghel congelat: adaugati-l in cratita dupa ce pastele au fiert la foc mic 10 minute.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/