Bucate alese

Bucate alese

Tortulete cu visine scufundate

Ar trebui sa preparati asemenea tortulete si in afara sezonului de visine. Pentru asta nu trebuie decat sa va faceti o provizie de visine fara samburi si codite. Se congeleaza mai intai pe o tava, apoi se pun in pungi si se pastreaza la congelat.
Pentru aceste tortulete cu visine scufundate, (2 tavi pentru briose), avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 500 grame cirese sau visine
  • 200 grame unt
  • 150 grame zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1 lingurita de coaja de lamaie rasa
  • 1 lingura rachiu de visine
  • 4 oua
  • 270 grame faina de grau tip 1050
  • 1 lingurita praf de copt
  • Suporturi de hartie
Timp de preparare : 35 minute
Timp la cuptor : 20-25 minute pentru fiecare tava
MOD DE PREPARARE :
  1. Se  spala visinele sau ciresele, se indeparteaza coditele si samburii. Se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Se incinge cuptorul la 180°C (160°C cu ventilator sau treapta 2-3). Se aseaza suporturile de hartie in adanciturile tavii pentru briose.
  2. Se bat untul cu zaharul, sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si rachiul de visine cu mixerul pana se obtine o crema inspumata.
  3. Se adauga treptat oule. Se amesteca 250 de grame faina cu praful de copt, se cern peste aluat si se incorporeaza. Restul de faina se pune intr-o farfurie adanca si se tavalesc visinele sau ciresele, bine scurse, prin faina.
  4. Se adauga visinele sau ciresele la aluat si se incorporeaza cu atentie. Cu 2 lingurite de aluat se umple suporturile de hartie pana la doua treimi.
  5. Se coc tortuletele circa 20-25 de minute in cuptorul incins. Se aseaza tavile pe un gratar pentru prajituri si se lasa sa se raceasca tortuletele.
  6. Se servesc proaspete si obtional, cu frisca semi-batuta.
Sfaturi practice :
Daca nu aveti visine  sau cirese proaspete, puteti folosi visine sau cirese conservate. Acestea trebuie bine scurse, eventual si putin stoarse. Zeama se pastreaza pentru un suc proaspat.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/