Ar trebui sa preparati asemenea tortulete si in afara sezonului de visine. Pentru asta nu trebuie decat sa va faceti o provizie de visine fara samburi si codite. Se congeleaza mai intai pe o tava, apoi se pun in pungi si se pastreaza la congelat.
Pentru aceste tortulete cu visine scufundate, (2 tavi pentru briose), avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 500 grame cirese sau visine
- 200 grame unt
- 150 grame zahar
- 1 praf de sare
- 1 pliculet de zahar vanilat
- 1 lingurita de coaja de lamaie rasa
- 1 lingura rachiu de visine
- 4 oua
- 270 grame faina de grau tip 1050
- 1 lingurita praf de copt
- Suporturi de hartie
Timp la cuptor : 20-25 minute pentru fiecare tava
MOD DE PREPARARE :
- Se spala visinele sau ciresele, se indeparteaza coditele si samburii. Se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Se incinge cuptorul la 180°C (160°C cu ventilator sau treapta 2-3). Se aseaza suporturile de hartie in adanciturile tavii pentru briose.
- Se bat untul cu zaharul, sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si rachiul de visine cu mixerul pana se obtine o crema inspumata.
- Se adauga treptat oule. Se amesteca 250 de grame faina cu praful de copt, se cern peste aluat si se incorporeaza. Restul de faina se pune intr-o farfurie adanca si se tavalesc visinele sau ciresele, bine scurse, prin faina.
- Se adauga visinele sau ciresele la aluat si se incorporeaza cu atentie. Cu 2 lingurite de aluat se umple suporturile de hartie pana la doua treimi.
- Se coc tortuletele circa 20-25 de minute in cuptorul incins. Se aseaza tavile pe un gratar pentru prajituri si se lasa sa se raceasca tortuletele.
- Se servesc proaspete si obtional, cu frisca semi-batuta.
Daca nu aveti visine sau cirese proaspete, puteti folosi visine sau cirese conservate. Acestea trebuie bine scurse, eventual si putin stoarse. Zeama se pastreaza pentru un suc proaspat.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: