Bucate alese

Bucate alese

Zarangollo

Aceasta Zarangollo, traditionala din Spania, este o garnitura usurica, in care legumele sunt bine ascunse sub o patura de oua.
Pentru 4 portii de Zarangollo avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 200 grame dovlecei
  • 100 grame ceapa
  • 200 grame cartofi
  • 4 oua
  • 30 ml ulei de masline
  • 20 grame sare
  • 2 grame piper alb
  • 4 grame oregano
Timp de preparare : 10 minute
Timp de gatit : 20 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se curata cartofii, se spala si se taie in rondele subtiri, iar dovleceii se spala si se taie in rondele de aceeasi dimensiune.
  2. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline, iar in el se pune la calit ceapa taiata in bucati nu prea mici.
  3. Cand ceapa a prins o culoare aurie, se adauga rondelele de cartofi si dovleceii, calindu-se impreuna, cu vasul acoperit, pana prind o culoare rumena.
  4. Cand legumele sunt calite se adauga ouale, se condimenteaza totul si se amesteca pana cand oul se coaguleaza pe legume.
Sfaturi practice :
Legumele trebuie calite la foc mic, pentru a se patrunde fara a se sfarama si pentru a-si mentine gustul.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/