Aceasta Zarangollo, traditionala din Spania, este o garnitura usurica, in care legumele sunt bine ascunse sub o patura de oua.
Pentru 4 portii de Zarangollo avem nevoie de urmatoarele ingrediente:- 200 grame dovlecei
- 100 grame ceapa
- 200 grame cartofi
- 4 oua
- 30 ml ulei de masline
- 20 grame sare
- 2 grame piper alb
- 4 grame oregano
Timp de gatit : 20 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se curata cartofii, se spala si se taie in rondele subtiri, iar dovleceii se spala si se taie in rondele de aceeasi dimensiune.
- Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline, iar in el se pune la calit ceapa taiata in bucati nu prea mici.
- Cand ceapa a prins o culoare aurie, se adauga rondelele de cartofi si dovleceii, calindu-se impreuna, cu vasul acoperit, pana prind o culoare rumena.
- Cand legumele sunt calite se adauga ouale, se condimenteaza totul si se amesteca pana cand oul se coaguleaza pe legume.
Legumele trebuie calite la foc mic, pentru a se patrunde fara a se sfarama si pentru a-si mentine gustul.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: