Bucate alese

Bucate alese

Briose cu caise

Pentru o tava pentru briose cu caise, ( 12 bucati ), avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 125 grame unt moale
  • 125 grame zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 150 grame faina din grau tip 1050
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite coaja de portocala, rase pe razatoarea mica
  • 200 grame branza Ricotta moale
  • 40 grame zahar pudra
  • 1 lingura apa de flori de portocal
  • 30 grame caise uscate si moi
  • Suporturi de hartie
Timp de preparare : 20 minute
Timp de gatit la cuptor : 20-25 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se incinge cuptorul la 180°C (160°C cu ventilator sau treapta 2-3). Se aseaza suporturile de hartie in adanciturile tavii pentru briose.
  2. Se amesteca cu mixerul untul si zaharul, zaharul vanilat si praful de sare pana face spuma. Se adauga treptat ouale dupa care se amesteca faina cu praful de copt si se cern deasupra. Se adauga si coaja de portocala si se amesteca totul cu o lingura de lemn.
  3. Se umple suporturile de hartie cu aluat la circa 2/3. Se coc briosele 20-25 minute pana capata o tenta aurie la suprafata. Se aseaza tava pe un gratar de bucatarie unde se lasa sa se raceasca putin. Se scot briosele din adancituri si se lasa sa se raceasca.
  4. Se amesteca branza cu zaharul pudra si cu apa de portocala, obtinandu-se astfel crema. Caisele uscate se taie felii subtiri.
  5. Inainte de a fi servite, se aseaza briosele pe un platou. Fiecare briosa se unge cu putina crema si se orneaza cu bucati de caisa. Se servesc imediat.
Sfaturi practice:
La fel de apetisante vor fi briosele daca adaugati la aluat 100 grame de caise uscate si maruntite. In schimb, folositi mai putin zahar.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/