Bucate alese

Bucate alese

Ciorba cu dovlecei umpluti

Pentru 4 portii de ciorba cu dovlecei umpluti avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
  • 200 grame carne tocata ( amestec )
  • 50 grame orez
  • 4 dovlecei
  • 200 grame morcovi
  • 100 grame ardei gras
  • 100 grame smantana
  • 2 oua
  • 30 ml ulei
  • 1 legatura de leustean
  • 20 grame sare
  • 2 grame piper
  • 2 grame sare de lamaie
Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatit : 45 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Orezul se spala si se pune la fiert, dupa care se scurge si se lasa la racit. Ceapa, morcovul si ardeiul se curata, se spala, se taie julien, apoi se calesc in ulei.
  2. Dovleceii se spala, se sterg, li se taie capetele, se taie in doua si se scobeste miezul, fara a strapunge dovlecelul, iar apoi miezul se toaca marunt.
  3. Intr-un vas se amesteca orezul, carnea, miezul de la dovlecei, jumatate din leusteanul tocat, ouale si se condimenteaza dupa gust. Cu aceasta compozitie se umple fiecare dovlecel.
  4. Intr-un vas cu apa si putina sare se fierb legumele calite si cand s-au inmuiat se pun dovleceii umpluti.
  5. Cand si acestia au fiert, se acreste cu sare de lamaie si se drege cu smantana, dupa care se presara leusteanul ramas.
Sfaturi practice :
Pentru compozitia de carne, orezul trebuie sa fie foarte rece si foarte bine scurs de apa pentru a nu inmuia prea tare amestecul.

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/