Bucate alese

Bucate alese

Fructe de mare la cuptor

O combinatie hranitoare de peste si diverse fructe de mare se coace intr-un sos alb cremos, cu garnitura de felii de cartofi, presarata cu boia iute.
Pentru 4 portii de fructe de mare la cuptor avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 225 grame eglefin afumat sau file de cod afumat
  • 225 grame eglefin proaspat sau file de cod proaspat
  • 450 ml apa
  • 1 foaie de dafin
  • 1 fir de patrunjel proaspat
  • 1 felie de lamaie
  • 400 grame fructe de mare congelate, care au fost dezghetate si scurse
  • 60 grame unt
  • 1 fir de ceapa verde sau 1 hasma ori 1 ceapa mica, curatata si tocata marunt
  • 30 grame faina
  • 150 ml smantana degresata
  • 1 lingura capere
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 1/4 lingurita rasa de sare
  • 1/4 lingurita rasa de nucsoara rasa
  • Piper negru proaspat macinat
  • 600 grame cartofi, curatati si taiati felii subtiri
  • 1/4 lingurita rasa de boia iute
Timp de preparare : 30 minute
Timp de gatit : 60 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se incalzeste in prealabil cuptorul la 190°C ( pozitia 5 ). Se pun intr-o cratita pestele afumat si neafumat, se adauga apa, foaia de dafin, firul de patrunjel si felia de lamaie si se  pun la fiert. Cand incep sa fiarba se acopera, se ia cratita de pe foc si se lasa sa stea circa 10 minute.
  2. Se scurge lichidul de gatit si se pune deoparte, se arunca foaia de dafin, patrunjelul si felia de lamaie. Se scot si se arunca pielea si oasele din peste, apoi se desface carnea in bucatele si se pune intr-un vas mare, putin adanc, rezistent la cuptor ( vezi GLOSAR - Rezistent la cuptor ). Se aranjeaza deasupra fructele de mare.
  3. Se topesc 45 grame din unt intr-o cratita si se prajeste incet ceapa verde sau hasma ori ceapa mica, aproximativ 2 minute, fara sa se rumeneasca. Se adauga faina si se prajeste 1 minut, apoi se adauga treptat lichidul in care a fiert pestele.
  4. Se pune sosul la fiert, amestecand, pana cand se ingroasa si devine uniform. Se adauga smantana, caperele, patrunjelul, sarea, nucsoara si putin piper. Se toarna peste fructele de mare.
  5. Se aranjeaza cartofii deasupra, apoi se presara cu restul de unt si cu boia. Se coace in centrul cuptorului circa 60 de minute sau pana cand se rumenesc cartofii.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/