Bucate alese

Bucate alese

Ghebe cu taitei de orez

Ingrediente necesare pentru 4 portii de ghebe cu taitei de orez :

  • 400 grame ghebe conservate
  • 200 grame taitei de orez
  • 100 grame rosii ciresine ( cherry )
  • 1 legatura de ceapa verde curatata, spalata si taiata marunt
  • 1 ardei iute taiat felii
  • 30 ml ulei
  • 30 ml sos de soia
  • 20 grame sare
  • 2 grame piper alb
Timp de preparare : 5 minute
Timp de gatit : 15 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Intr-un vas se pun la fiert 1,5 l de apa, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga sosul de soia si taiteii de orez. Se fierb circa 5 minute, apoi se strecoara.
  2. Se infierbanta uleiul intr-o tigaie in care se calesc cateva minute ghebele, ardeiul iute feliat, ceapa verde si rosiile cherry, dupa care se comdimenteaza cu sare si piper.
  3. Uleiul din tigaie se strecoara in alta tigaie curata, se infierbanta, iar in el se prajesc pastele de orez, pana se imbraca in grasime.
  4. Se servesc fierbinti, cu compozitia de legume si cu ciuperci pe deasupra, imediat dupa ce au fost indepartate de pe foc.
Sfaturi practice:
Pastele de orez trebuie fierte pe flacara mica, deoarece se descompun foarte repede la fiert. La acest preparat nu trebuie fierte definitiv, intrucat se zdrobesc la prajit.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEO Stats powered by MyPagerank.Net
Powered By Blogger
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/