Bucate alese

Bucate alese

Salata de ton cu anghinare

Miezurile de anghinare reprezinta un ingredient pretuit pentru salatele din Italia si din alte tari din sudul Europei. Ele aduc o tenta speciala acestor bucate alese, colorate de vara si cu un gust proaspat.
Pentru 4 portii de salata de ton cu anghinare avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 500 grame cartofi noi, curatati si taiati felii
  • 250 grame fasole verde, fina, taiata in jumatati
  • 1 salata mica, desfacuta in frunze separate, spalate
  • 250 grame rosii cherry, taiate in jumatate
  • 400 grame ton din conserva in ulei, scurs si desfacut bucatele
  • 60 grame masline negre fara samburi
  • 1 ceapa mica, curatata, taiata in doua si apoi taiata in felii subtiri
  • 400 grame miezuri de anghinare din conserva sau la borcan, scurse si taiate in patru
  • 2 linguri rase capere
  • 2 linguri otet din vin rosu sau otet cu tarhon
  • 2 lingurite rase mustar de Dijon
  • 1/4 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 6 linguri ulei de masline
Timp de preparare : 30 minute
Timp de gatit : 10 minute
Timp de racire : 30 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se fierb cartofii 5 minute, apoi se adauga fasolea. Se continua fierberea 5 minute sau pana sunt fierte amandoua. Se pun intr-o strecuratoare, se clatesc bine sub jet de apa rece, apoi se scurg bine.
  2. Se captuseste cu frunze de salata, un castron larg si putin adanc. Pe frunzele de salata se aranjeaza cartofii, fasolea, rosiile, tonul, maslinele, ceapa si miezurile de anghinare, apoi pe deasupra se presara capere.
  3. Intr-un castronel se amesteca otetul, mustarul, sarea si putin piper pana se omogenizeaza. Se continua amestecul si se adauga uleiul, putin cate putin, pana cand sosul se ingroasa usor. Se toarna sosul peste salata, se acopera si se lasa sa stea la rece 30 de minute.
  4. Salata se serveste cu paine calda, frantuzeasca.
Sfaturi practice :
Un sos vinegreta traditional, aromat cu mustar de Dijon pune in evidenta gustul tonului, al fasolei verzi si al bucatilor zemoase de rosii. Caperele adauga un gust piperat.
POFTA BUNA !

1 comentarii:

Radu spunea...

Da, asta e pe sufletul meu! :))
Maine o fac, parca am vazut miez de anginare undeva pe aproape !
Problema voastra cu captcha, dar va reduc drastic comentariile

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/