Bucate alese

Bucate alese

Salata din trei feluri de fasole

In aceasta salata vom folosi trei tipuri de fasole :
- bob
- fasole verde fina
- fasole grasa

Acestea pot fi schimbate in functie de sezon, de gusturile fiecaruia sau pur si simplu pentru variatie.
Pentru aceasta salata din trei feluri de fasole avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
  • 250 grame bob tanar congelat
  • 250 fasole verde fina congelata
  • 250 grame fasole grasa rosie, fiarta
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet din vin alb
  • 1 lingura rasa mustar de Dijon
  • 1/4 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 1 catel de usturoi, curatat si zdrobit
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 250 grame branza Gruyere, taiata fasii subtiri
  • 125 grame ridichi, curatate si taiate felii subtiri
  • 1 ceapa rosie mica, curatata si taiata felii foarte subtiri
  • Fire proaspete de patrunjel, pentru ornat
Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatit : 10 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se fierb bobul si fasolea verde fina circa 7 minute sau pana se moaie, apoi se clatesc sub jet de apa rece si se scurg bine.
  2. Intre timp, intr-un castron de salata se amesteca uleiul, otetul, mustarul, sarea, putin piper, usturoiul  si patrunjelul tocat. 
  3. In sos se pun bobul, fasolea verde fina, fasolea grasa rosie fiarta, branza Gruyere, ridichile si ceapa rosie, se orneaza cu patrunjel si se serveste cu paine neagra.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/