În general, la muraturi se folosesc urmatoarele ingrediente :
- telina cu frunze
- usturoi
- morcovi
- arpagic
- mere tari de toamna
- tulpini de marar uscat (1-2 legaturi la borcan de 10-15 litri)
- 3-4 legaturi de cimbru uscat la borcan
- hrean, 3-5 radacini la borcan
- crengute visin verde circa 3-4 la borcan
Plus (pentru zeama ce va fierbe):
- sare 1-2 linguri la 1 litru lichid
- otet – daca e in otet muratura ne va trebui aproximativ 3-5 litri la 10-15 litri lichid
- piper – circa 20 grame la un borcan de 10 litri
- foi dafin – circa 10-15 foi pentru un borcan de 10 litri
- boabe mustar – circa 2 linguri la borcanul de 10 litri
- aspirina – 1 pastila pentru fiecare litru
- conservant 10-20 grame la litru
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: