Bucate alese

Bucate alese

Placinta cremoasa cu fasole

Un strat de cartofi piure presarati cu boia formeaza garnitura unui amestec de fasole, dovlecei si ardei intr-un sos pe baza de rosii.
Pentru 4 portii de placinta cremoasa cu fasole avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 900 grame cartofi, curatati si taiati in sferturi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 2 ardei, unul rosu si unul verde, fara seminte si tocati
  • 2 dovlecei mijlocii, curatati si taiati felii
  • 250 grame rosii taiate din conserva
  • 1/4 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 250 grame naut, fiarta , clatita si scursa
  • 250 grame fasole pinto, fiarta , clatita si scursa
  • 250 grame fasole grasa, fiarta , clatita si scursa
  • 30 grame unt sau margarina
  • 2 linguri lapte
  • 1 ou, batut
  • 1/4 lingurita rasa de boia
  • Patrunjel pentru ornat
Timp de preparare : 45 minute
Timp de gatit : 25 minute
Fasolea grasa,fasolea pinto si nautul dau consistenta acestei placinte si ofera o sursa de fibre si proteine.
MOD DE PREPARARE :
  1. Se fierb cartofii pana cand se fac moi, apoi se scurg. Intre timp se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare si se prajeste rapid cu jumatate din usturoi, la foc moderat, aproximativ 1 minut. Se adauga ardeii si dovleceii si se prajesc 4 minute, apoi se adauga 3 sferturi din rosii. Se sareaza, se pipereaza, apoi se mai tin pe foc 3 minute.
  2. Se incalzeste in prealabil cuptorul la 190°C ( pozitia 5 ). Cu ajutorul robotului de bucatarie se amesteca nautul cu restul de usturoi, ulei si rosii pana se uniformizeaza. Se adauga la amestecul de ardei si dovlecei, se pune fasolea pinto si fasolea grasa, apoi totul se toarna intr-un vas rezistent la cuptor ( vezi GLOSAR - Rezistent la cuptor ).
  3. Cartofii se fac piure cu untul sau margarina si cu laptele. Se intind cartofii peste umplutura, se decoreaza cu o furculita, se ung cu oul batut si se presara cu boia. Se aseaza in centrul cuptorului si se coace circa 25 minute sau pana se rumeneste.
  4. Se orneaza cu patrunjel si se serveste.
POFTA BUNA !

2 comentarii:

Iepuri de vanzare spunea...

Hmm. Ar trebui sa fie delicioasa

MARIUS B. spunea...

Chiar este foarte gustoasa, incearca reteta si ai sa te convingi ! Este foarte consistenta si hranitoare.

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/