Bucate alese

Bucate alese

Briose cu spanac si ou

Briosele integrale prajite sunt o baza sanatoasa pentru un amestec untos de spanac si ou, combinat cu supa crema de ciuperci si acoperit cu branza Gruyere.
Pentru 4 portii de briose cu spanac si ou avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
  • 4 briose integrale taiate in doua si prajite
  • 60 grame unt nesarat
  • 1 ceapa mica tocata fin
  • 250 grame spanac decongelat, scurs si stors
  • 6 oua
  • 1/4 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 300 grame supa crema de ciuperci, din conserva
  • 125 ml lapte
  • 2 lingurite rase mustar de Dijon
  • 60 grame branza Gruyere rasa
  • 1 lingura rasa patrunjel proaspat tocat
Timp de preparare : 15 minute
Timp de gatit : 30 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se incinge cuptorul la 200°C. Se aranjeaza briosele cu partea taiata in sus intr-un strat, intr-un vas termorezistent putin adanc.
  2. Se topeste jumatate din unt intr-o tigaie si se prajeste ceapa la foc moderat pana se moaie. Se adauga spanacul si se amesteca circa 3 minute. Se intinde amestecul peste briose.
  3. Se bat ouale cu sare si niste piper intr-un castron. Se topeste restul de unt in tigaie si se prajeste amestecul de ou in el, amestecand 2-3  minute. Se intinde peste spanac.
  4. Se toarna supa si laptele in tigaie si se da in clocot, amestecand. Se ia de pe foc si se adauga mustarul si branza Gruyere, din care se opresc insa 2 linguri. Se toarna amestecul peste oua, apoi se presara restul de branza.
  5. Se coace in centrul cuptorului 10-15 minute sau sub un grill moderat circa 10 minute, apoi se presara patrunjel si se serveste imediat.
POFTA BUNA !

1 comentarii:

Masaj Erotic Alba Iulia spunea...

mmmmm suna apetisant , categoric voi incerca si eu

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/