Briosele integrale prajite sunt o baza sanatoasa pentru un amestec untos de spanac si ou, combinat cu supa crema de ciuperci si acoperit cu branza Gruyere.
Pentru 4 portii de briose cu spanac si ou avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 4 briose integrale taiate in doua si prajite
- 60 grame unt nesarat
- 1 ceapa mica tocata fin
- 250 grame spanac decongelat, scurs si stors
- 6 oua
- 1/4 lingurita rasa de sare
- Piper negru proaspat macinat
- 300 grame supa crema de ciuperci, din conserva
- 125 ml lapte
- 2 lingurite rase mustar de Dijon
- 60 grame branza Gruyere rasa
- 1 lingura rasa patrunjel proaspat tocat
Timp de gatit : 30 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se incinge cuptorul la 200°C. Se aranjeaza briosele cu partea taiata in sus intr-un strat, intr-un vas termorezistent putin adanc.
- Se topeste jumatate din unt intr-o tigaie si se prajeste ceapa la foc moderat pana se moaie. Se adauga spanacul si se amesteca circa 3 minute. Se intinde amestecul peste briose.
- Se bat ouale cu sare si niste piper intr-un castron. Se topeste restul de unt in tigaie si se prajeste amestecul de ou in el, amestecand 2-3 minute. Se intinde peste spanac.
- Se toarna supa si laptele in tigaie si se da in clocot, amestecand. Se ia de pe foc si se adauga mustarul si branza Gruyere, din care se opresc insa 2 linguri. Se toarna amestecul peste oua, apoi se presara restul de branza.
- Se coace in centrul cuptorului 10-15 minute sau sub un grill moderat circa 10 minute, apoi se presara patrunjel si se serveste imediat.
POFTA BUNA !
2 comentarii:
mmmmm suna apetisant , categoric voi incerca si eu
Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: