Bucate alese

Bucate alese

Sos de hrean

Pentru a prepara un foarte bun sos de hrean avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
  • 30 grame faina
  • 30 grame unt sau ulei
  • 1/2 litri lapte
  • 100 ml smantana 
  • Zeama de lamaie sau otet
  • 1-2 linguri cu varf de hrean ras
  • Sare pentru gust 

MOD DE PREPARARE :
  1. Se prepara un sos alb, care se stinge cu lapte sau cu lapte combinat în parti egale cu supa de carne sau de zarzavat. 
  2. Cand este gata, se ia de pe foc cratita, se drege cu smantana frecata cu o lingura de apa rece. 
  3. Se sareaza si se acreste cu putina zeama de lamaie sau cu 1/2 lingurita de otet. 
  4. Hreanul se rade prin razatoarea cu gauri mici, se adauga în sos numai în momentul servirii, fara sa mai fiarba, altfel hreanul va da un gust amar sosului. 
  5. Pentru un gust mai bun, se mai poate pune si o lingurita cu zahar. 
  6. Se serveste la carne rasol, crenvursti, carnati calzi, fripti sau fierti.

POFTA BUNA !

2 comentarii:

Adrea sexi spunea...

Am incercat si eu este super

MARIUS B. spunea...

Da. Intradevar, este ceva deosebit !

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/