Pentru a prepara un foarte bun sos de hrean avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 30 grame faina
- 30 grame unt sau ulei
- 1/2 litri lapte
- 100 ml smantana
- Zeama de lamaie sau otet
- 1-2 linguri cu varf de hrean ras
- Sare pentru gust
MOD DE PREPARARE :
- Se prepara un sos alb, care se stinge cu lapte sau cu lapte combinat în parti egale cu supa de carne sau de zarzavat.
- Cand este gata, se ia de pe foc cratita, se drege cu smantana frecata cu o lingura de apa rece.
- Se sareaza si se acreste cu putina zeama de lamaie sau cu 1/2 lingurita de otet.
- Hreanul se rade prin razatoarea cu gauri mici, se adauga în sos numai în momentul servirii, fara sa mai fiarba, altfel hreanul va da un gust amar sosului.
- Pentru un gust mai bun, se mai poate pune si o lingurita cu zahar.
- Se serveste la carne rasol, crenvursti, carnati calzi, fripti sau fierti.
POFTA BUNA !
2 comentarii:
Am incercat si eu este super
Da. Intradevar, este ceva deosebit !
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: