Fasii delicate de sparanghel, ciuperci mici, morcovi si ceapa verde se combina cu orezul si nucile intr-un sos picant de usturoi si ghimbir.
Cand nu este sezonul sparanghelului proaspat, puteti folosi din conserva, care se adauga pur si simplu in mancare pentru ultimele 2 minute de fierbere.
Pentru 4 portii de sparanghel cu nuci avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 linguri ulei de arahide
- 1 lingura rasa radacina proaspata de ghimbir, curatata si rasa
- 1 catel de usturoi, curatat si zdrobit
- 8 fire de ceapa verde, curatate si taiate bucati scurte
- 350 grame sparanghel, curatat si taiat bucati scurte
- 350 grame morcovi, curatati si taiati ca betele de chibrit
- 350 grame ciuperci castanii mici, sterse
- 250 ml bulion de legume ( vezi Retete de Baza - Bulion de legume )
- 2 linguri sos de soia
- 250 grame orez alb cu bobul lung, fiert
- 2 linguri ulei de susan
- 60 grame nuci, tocate si coapte putin
Timp de gatit : 15 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se incinge uleiul de arahide intr-un wok sau o tigaie foarte mare si se prajesc rapid usturoiul, ghimbirul si ceapa verde la foc mare, amestecand, 30 de secunde. Se adauga sparanghelul si se mai prajesc rapid circa 2 minute.
- Se adauga morcovii, se prajesc rapid aproximativ 2 minute, apoi se adauga ciupercile si se mai prajesc rapid 2 minute. Se toarna bulionul de legume si sosul de soia, apoi se adauga orezul fiert. Se acopera si se fierb la foc moderat circa 5 minute, amestecand din cand in cand, pana cand se incalzeste orezul.
- Se adauga uleiul de susan, se amesteca, se presara cu nuci si se serveste imediat.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: