Sufleu cu branza si sunca

Ouale batute se combina cu sunca prajita si branza Cheddar in aceasta mancare delicata si pufoasa.
Pentru 4 portii de sufleu cu branza si sunca avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 15 grame parmezan ras
  • 60 grame unt
  • 1 ceapa mica tocata fin
  • 60 grame faina
  • 300 ml lapte
  • 4 oua cu albusurile separate de galbenusuri
  • 200 grame sunca prajita , tocata
  • 125 grame branza Cheddar rasa
  • Piper negru proaspat macinat
Timp de preparare : 25 minute
Timp de gatit : 25 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se incinge cuptorul la 200°C. Se tapeteaza cu parmezan ras un vas termorezistent, putin adanc, bine uns.
  2. Se topeste untul intr-o tigaie si se prajeste ceapa in el pana se moaie, dar fara sa se rumeneasca. Se adauga faina si se prajeste circa 1 minut, apoi se toarna treptat laptele si se fierbe, amestecand pana se ingroasa. Se mai tine 1 minut, apoi se ia tigaia de pe foc si se lasa sosul sa se raceasca putin.
  3. Se adauga galbenusurile, apoi sunca tocata, trei sferturi din branza Cheddar si niste piper negru.
  4. Se bat albusurile pana fac varf. Se incorporeaza un sfert din albusuri in sos cu o lingura de metal, apoi, incet, si restul. Se toarna amestecul in vasul pregatit si se presara deasupra restul de branza Cheddar.
  5. Se coace in centrul cuptorului 25 de minute sau pana creste bine. Se serveste imediat cu paine calda  frantuzeasca si salata verde.
Sfaturi practice :
Ca sa va asigurati ca sufleul creste cum trebuie, aveti grija sa nu bateti prea mult albusurile.

POFTA BUNA !

1 comentarii:

Maria spunea...

mmmmmm arata foarte bine

Trimiteţi un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/