Bucate alese

Bucate alese

Tort de alune

Daca se iveste o ocazie festiva, acest tort este un desert excelent. Se poate prepara cu cateva zile inainte si nu va ramane decat sa-l umpleti, inainte de a-l servi.
Pentru 1 forma ( Ø 26 cm ), tort de alune, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru aluat:
  • 140 grame alune
  • 10 oua
  • 170 grame zahar
Pentru umplutura si glazura :
  • 1 plic glazura de alune
  • 250 grame frisca
  • 40 grame alune tocate
  • 20 grame zahar
  • 1 plic zahar vanilat
Timp de preparare : 90 minute
Timp de gatit la cuptor : 50 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se incinge cuptorul la 180°C (160°C cu ventilator sau treapta 2-3).Se rumenesc alunele la cuptor, pana cand li se desprinde coaja. Se macina fin in masina de macinat.
  2. Se separa ouale, iar galbenusurile se pun intr-un castron unde se amesteca impreuna cu zaharul si alunele macinate. Separat, albusurile se bat spuma si se adauga la compozitie.
  3. Se tapeteaza fundul si marginile formei cu hartie de copt. Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata. Se coace 50 de minute in cuptorul incins.
  4. Se scoate din cuptor si se lasa tortul sa se raceasca circa 60 de minute in forma, iar dupa ce s-a racit se va scoate cu atentie din forma.
  5. Intre timp se topeste glazura in bain-marie. Pentru umplutura se bate frisca impreuna cu alunele macinate, zaharul si zaharul vanilat.
  6. Se sectioneaza tortul pe orizontala, astfel incat sa se obtina doua blaturi. Umplutura se intinde pe blatul de jos, iar deasupra se aseaza blatul superior, se aplica glazura pe tort si daca se doreste se orneaza cu bucatele de alune.
POFTA BUNA !

7 comentarii:

Ramona Alina spunea...

Mmm...delicios:)

Unknown spunea...

Arata de sa nu mai iesi din casa si sa te transformi intr-un gurmand urat de toti ! Genial si simplu de facut! :9

Marius B. spunea...

Totusi... ce vrei sa zici ???

Roxana spunea...

Reteta suna foarte bine si imi plac mult alunele, dar as fi crezut ca o astfel de reteta ar incorpora si niste unt de arahide, as putea sa adaug in loc de alunele propriu-zise?

Marius B. spunea...

Desigur, se pot inlocui alunele cu unt de arahide si va iesi chiar mai delicios !

imc spunea...

Woow too good

Dana spunea...

Arata cam delicios :D Il voi incerca si eu in week-end :)

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEO Stats powered by MyPagerank.Net
Powered By Blogger
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/