Sunca slaba gatita cu ciuperci, mazare verde, ceapa verde si usturoi formeaza o garnitura consistenta pentru pastele subtiri.
Pentru 4 portii de linguine cu sunca, mazare si ciuperci avem nevoie de urmatoarele ingrediente:- 350 grame linguine
- 3 linguri ulei de masline
- 6 fire de ceapa verde, curatate si taiate felii subtiri
- 3 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
- 1 lingura frunze proaspete de cimbru sau 1/2 lingurita cimbru uscat
- 250 grame ciuperci, sterse si taiate felii subtiri
- 250 grame sunca fiarta, curatata de grasime si taiata fasii subtiri
- 250 grame mazare inghetata
- 450 grame bulion de pui ( vezi retete de baza)
- 1/4 lingurita rasa de sare
- Piper negru proaspat macinat
- 60 grame parmezan ras
- Ramurele proaspete de cimbru, pentru ornat
Timp de gatit: 10 minute
MOD DE PREPARARE:
- Se fierb linguinele ( vezi prepararea pastelor ). Intre timp, se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare, 1 minut, apoi se prajesc ceapa si usturoiul circa 3 minute. Se adauga restul de ulei, cimbrul si ciupercile si se mai prajesc inca 3 minute.
- Se adauga sunca, mazarea, bulionul de pui, sarea si putin piper dupa care se pun la fiert.
- Cand incep sa fiarba, se reduce focul si se fierb la foc mic aproximativ 3 minute sau pana cand lichidul a scazut putin.
- Se scurg linguinele, se adauga in tigaie impreuna cu branza si se amesteca usor.
- Se orneaza cu fire de cimbru si se servesc.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: