Bucate alese

Bucate alese

Linguine cu sunca, mazare si ciuperci

Sunca slaba gatita cu ciuperci, mazare verde, ceapa verde si usturoi formeaza o garnitura consistenta pentru pastele subtiri.
Pentru 4 portii de linguine cu sunca, mazare si ciuperci avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 350 grame linguine
  • 3 linguri ulei de masline
  • 6 fire de ceapa verde, curatate si taiate felii subtiri
  • 3 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 1 lingura frunze proaspete de cimbru sau 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 250 grame ciuperci, sterse si taiate felii subtiri
  • 250 grame sunca fiarta, curatata de grasime si taiata fasii subtiri
  • 250 grame mazare inghetata
  • 450 grame bulion de pui ( vezi retete de baza)
  • 1/4 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 60 grame parmezan ras
  • Ramurele proaspete de cimbru, pentru ornat
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 10 minute
MOD DE PREPARARE:

  1. Se fierb linguinele ( vezi prepararea pastelor ). Intre timp, se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare, 1 minut, apoi se prajesc ceapa si usturoiul circa 3 minute. Se adauga restul de ulei, cimbrul si ciupercile si se mai prajesc inca 3 minute.
  2. Se adauga sunca, mazarea, bulionul de pui, sarea si putin piper dupa care se pun la fiert.
  3. Cand incep sa fiarba, se reduce focul si se fierb la foc mic aproximativ 3 minute sau pana cand lichidul a scazut putin.
  4. Se scurg linguinele, se adauga in tigaie impreuna cu branza si se amesteca usor.
  5. Se orneaza cu fire de cimbru si se servesc.
POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEO Stats powered by MyPagerank.Net
Powered By Blogger
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/