Bucate alese

Bucate alese

La ce se mai foloseste Ridichea Neagra ?

RIDICHEA NEAGRA :
Ridichea neagra le era cunoscuta si locuitorilor Egiptului antic, insa a fost introdusa de romani in Europa. Este mai mare decat ridichea obisnuita si are un gust usor iute.Contine rafanol,vitaminele B si C, magneziu, fier si calciu, iod.
Ridichea neagra contine ¾ din cantitatea zilnica recomandata de vitamina C. In traducere libera: aceasta radacinoasa poate fi folosita cu mult succes in tratarea unei liste lungi de afectiuni. 
Avand o cantitate atat de mare de vitamina C, ridichea neagra creste imunitatea organismului care devine mai apt in lupta contra bolilor si infectiilor. Nu este de neglijat si efectul tonic, detoxifiant.
Este insa recunoscuta pentru faptul ca ajuta la drenarea ficatului si a vezicii biliare, scade colesterolul "rau "si previne aparitia evenimentelor cardiace. Este un antibiotic natural, dar este extrem de eficienta si in tratarea afectiunilor sistemului uro-genital si limfatic.
O poti consuma in salate sau in garnituri rafinate (francezii o folosesc ca garnitura pentru somon, ficat de gasca sau avocado).
Daca suferi de o tuse puternica, ia o ridiche neagra de dimensiune medie. Cu un cutit, scoate interiorul si umple golul cu miere. Pune radacinoasa la un loc cald cateva ore, bea din sucul rezultat si mananca din ridiche.
In cazul in care ai impresia ca parul tau nu este suficient de bogat, amesteca jumatate de cana de suc de ridiche neagra cu 50 ml de ulei de ricin si o lingura de miere. Aplica amestecul rezultat la radacina parului si lasa-l sa actioneze circa 1 ora. Clateste-te apoi cu apa abundenta.
Daca insa vrei sa te apuci de o astfel de cura, fii atenta la posibilele efecte secundare: respiratie urata mirositoare si balonari. 
Daca esti la dieta, evit-o, caci stimuleaza apetitul. In orice caz, nu o consuma in cantitati mari. Nu consuma ridiche neagra nici daca: ai ulcer gastric, duodenal sau gastrita, suferi de glomerulonefrita sau de inima.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
SEO Stats powered by MyPagerank.Net
Powered By Blogger
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/