Pentru 4 portii de creveti avem nevoie de :
- 3 oua mici
- 450 ml lapte
- 3 linguri sherry sec
- 2 linguri rase mustar de Dijon
- 1/2 lingurita rasa de sare
- 1/4 lingurita rasa nucsoara macinata
- 1/4 lingurita rasa piper cayenne
- 4 felii mijlocii de franzela mare alba, fara coaja si taiate in cubulete de circa 2,5 cm
- 30 grame unt
- 1 ceapa mijlocie, curatata si tocata marunt
- 450 grame creveti mari cruzi, curatati si fara vene
- 250 grame mazare fiarta
- 15 grame pesmet fin
Timp de preparare: 20 minute
MOD DE PREPARARE :
- Se incalzeste in prealabil cuptorul la 190°C ( pozitia 5 ). Intr-un castron mare se amesteca ouale, laptele, mustarul, nucsoara, sherry-ul, sarea si piperul cayenne. Se adauga painea, se amesteca bine si se lasa deoparte.
- Se topeste untul intr-o tigaie si se prajeste ceapa pana se moaie. Se adauga crevetii si se prajesc, amestecand, 2-3 minute sau pana cand devin roz. Se adauga amestecul de paine cu lapte, mazarea si se amesteca.
- Se toarna intr-un vas mare, uns, de sufleu, si se presara pesmetul deasupra. Se coace in centrul cuptorului circa 1 ora sau pana cand se rumeneste.
- Se serveste cu salata asortata.
Sherry-ul, nucsoara si piperul cayenne condimenteaza amestecul de oua si paine crocant care contine creveti suculenti si mazare proaspata.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: