Bucate alese

Bucate alese

Creveti la cuptor

Pentru 4 portii de creveti avem nevoie de :

  • 3 oua mici
  • 450 ml lapte
  • 3 linguri sherry sec
  • 2 linguri rase mustar de Dijon
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • 1/4 lingurita rasa nucsoara macinata
  • 1/4 lingurita rasa piper cayenne
  • 4 felii mijlocii de franzela mare alba, fara coaja si taiate in cubulete de circa 2,5 cm
  • 30 grame unt
  • 1 ceapa mijlocie, curatata si tocata marunt
  • 450 grame creveti mari cruzi, curatati si fara vene
  • 250 grame mazare fiarta
  • 15 grame pesmet fin
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatire: 1 ora si 5 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Se incalzeste in prealabil cuptorul la 190°C ( pozitia 5 ). Intr-un castron mare se amesteca ouale, laptele, mustarul, nucsoara, sherry-ul, sarea si piperul cayenne. Se adauga painea, se amesteca bine si se lasa deoparte.
  2. Se topeste untul intr-o tigaie si se prajeste ceapa pana se moaie. Se adauga crevetii si se prajesc, amestecand, 2-3 minute sau pana cand devin roz. Se adauga amestecul de paine cu lapte, mazarea si se amesteca.
  3. Se toarna intr-un vas mare, uns, de sufleu, si se presara pesmetul deasupra. Se coace in centrul cuptorului circa 1 ora sau pana cand se rumeneste.
  4. Se serveste cu salata asortata.


Sherry-ul, nucsoara si piperul cayenne condimenteaza amestecul de oua si paine crocant care contine creveti suculenti si mazare proaspata.

POFTA BUNA !

1 comentarii:

Director de marketing spunea...

Foarte bun articolul si foarte util. Pentru mine cel mai important criteriu este durata de viata a cuptorului. Am gasit si eu cateva modele de cuptoare electrice ieftine si am fost multumit de ele. Cele de marca sunt mai ok, dar putin cam scumpe pentru buzunarul meu, de aceea am cautat mai ieftine.

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/