Bucate alese

Bucate alese

Fursecuri spritate cu migdale

Pentru aceste fursecuri spritatealuatul trebuie sa ramana suficient de moale ca sa poata fi trecut prin cornetul cu sprit. Daca aluatul este prea tare, se va adauga putin lapte.

Pentru 2 tavi ( circa 70 fursecuri ) avem nevoie de :
Pentru aluat :
  • 250 grame unt moale
  • 150 grame zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 grame migdale decojite, macinate
  • 350 grame faina
  • 1 praf de sare
  • 2-3 linguri lapte
Pentru garnitura:
  • 150 grame ciocolata pentru glazura
  • 50 grame unt de cocos
Timp de preparare : 45 minute
Timp la cuptor : 12-15 minute pentru fiecare tava

MOD DE PREPARARE :
  1. Se bat cu mixerul, untul, zaharul, galbenusurile, romul si zaharul vanilat, pana devin spumoase, dupa care inglobam pe rand migdalele, faina si sarea, alternand cu laptele.
  2. Se incinge cuptorul la 180°C ( 160°C cu ventilator sau treapta 2-3 ); se tapeteaza tavile cu hartie pentru copt. Aluatul se introduce intr-un cornet cu sprit crestat in forma de stea, de marime medie.
  3. Se pun in total 70 de coronite de aluat in cele 2 tavi, la distanta de 3 cm una de alta. Cu cat aluatul spritat este mai gros, cu atat mai mic este pericolul de a se faramita. Tavile se tin pe rand la cuptor cate 12-15 minute, pana ce fursecurile devin aurii. Se scot tavile din cuptor, se lasa fursecurile sa se raceasca 5 minute in tava, iar apoi, se pun pe un gratar de bucatarie.
  4. Se topeste ciocolata la bain-marie si i se adauga, amestecand, untul de cocos. Se scufunda coronitele pe jumatate in ciocolata lichida, se aseaza pe un strat de hartie pentru copt si se lasa la uscat.

POFTA BUNA !

1 comentarii:

Anonim spunea...

Arata foarte bine si sant bine prezentate.

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/