Ingrediente necesare pentru ghiveci de legume :
- O telina
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- 1/4 varza
- 3 ardei grasi
- 7-8 rosii
- Cateva buchetele de conopida
- 2 cepe
- 150 grame de fasole verde
- 2 cartofi
- 1 pahar mic de ulei ( circa 120 ml )
- Patrunjel si marar verde
- Sare si piper dupa gust
MOD DE PREPARARE :
- Se toaca varza foarte subtire. Cartofii se taie in rondele, iar fasoleaverde se rupe in bucati. Se taie morcovul, telina, ardeii si patrunjelul infelii.
- Se pun toate legumele astfel pregatite intr-o cratita mare,se adauga sare si piper dupa gust, dupa care punem rosiile decojite.
- Se toarna uleiul si dam vasul acoperit la cuptor sa fiarba circa 40-50 minute.
- Se scoate din cuptor, se lasa cateva minute, dupa care punem in borcanele pregatite inainte, spalate si uscate foarte bine. Borcanele astfel umplute se capseaza si se pun intr-un loc ferit si acoperit cu paturi, pentru a se steriliza.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: