Bucate alese

Bucate alese

Ghiveci de legume

Ingrediente necesare pentru ghiveci de legume :



  • O telina
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1/4 varza
  • 3 ardei grasi
  • 7-8 rosii
  • Cateva buchetele de conopida
  • 2 cepe
  • 150 grame de fasole verde
  • 2 cartofi
  • 1 pahar mic de ulei ( circa 120 ml )
  • Patrunjel si marar verde
  • Sare si piper dupa gust

MOD DE PREPARARE :

  1. Se toaca varza foarte subtire. Cartofii se taie in rondele, iar fasolea 
    verde se rupe in bucati. Se taie morcovul, telina, ardeii si patrunjelul in 
    felii.
  2. Se pun toate legumele astfel pregatite intr-o cratita mare, 
    se adauga sare si piper dupa gust, dupa care punem rosiile decojite.
  3. Se toarna uleiul si dam vasul acoperit la cuptor sa fiarba circa 40-50 minute.
  4. Se scoate din cuptor, se lasa cateva minute, dupa care punem in borcanele pregatite inainte, spalate si uscate foarte bine. Borcanele astfel umplute se capseaza si se pun intr-un loc ferit si acoperit cu paturi, pentru a se steriliza.


    POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/