Bucate alese

Bucate alese

Oteturile

Oteturile se gasesc in multe variante regionale, diferitele arome se bazeaza pe materia prima locala. Regiunile in care se fac vinuri produc otet din vin rosu si alb, care se preteaza foarte bine la aromarea cu ierburi si sunt deosebit de potrivite pentru mancarurile mediteraneene. 

Oteturile din mere provin din zonele in care merele constituie productia principala, iar oteturile din orez, care este un produs secundar al orezariilor, se utilizeaza mai ales in bucataria chinezeasca si a Asiei de sud-est. Oteturile cu aroma de ierburi ca tarhonul si busuiocul adauga o savoare bogata sosurilor de mancare si de salata.


Oteturile, cum sunt cel obisnuit, distilat si otetul de malt, se folosesc la muraturi. Oteturile din vinuri rosii si albe sunt bune la gatit si in sosuri pentru antreuri sau salate, iar otetul de cirese este bun la marinate. Otetul din mere este bun ca inlocuitor pentru otetul din orez si se poate folosi in sosurile de salata. Otetul din orez rosu dulce, condimentat, se foloseste in sosurile pentru fructe de mare, iar oteturile balsamice si cu tarhon dau sosurilor de salata o savoare deosebita.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/