Bucate alese

Bucate alese

Prepararea salatelor

Abundenta de fructe si legume proaspete disponibile in magazine ne permit o multitudine de combinatii, de arome, de culori si texturi in salate.
Simplitatea este cheia crearii acestor amestecuri colorate, hranitoare, in timp ce un sos simplu adauga nota distinctiva.
De multe ori cateva frunze crocante de salata verde cu un sos vinegreta  sunt tot ce trebuie ca garnitura pentru unele dintre mesele bogate si hranitoare. Totusi numarul mare ale ingredientelor pentru salatele existente in magazinele noastre fac salatele sa devina mancaruri satisfacatoare. 


Marea varietate a legumelor cu frunze pentru salata merg foarte bine in combinatii, cum sunt andiva usor amaruie si radicchio, servite cu oak leaf, laptuca, butterhead, iceberg, mai dulci.Alte frunze ce pot fi folosite sunt cele tinere de spanac, salata mielului, frunzele de papadie, macris, crusatea si creson. Mugurii de grau si de fasole pot fi cumparati sau cultivati in casa, la fel ca verdeturile proaspete.
Florile care pot fi mancate in salate sunt mai greu de gasit in magazine, dar pot fi crescute acasa. Petalele de trandafiri si galbenele si florile de condurul doamnei, violete si pansele sunt comestibile si formeaza o combinatie exotica.
Salatele pot contine mult mai mult decat salata verde si rosii. Retetele combina ingrediente proaspete pentru salata cu paste, orez si seminte de legume, dar si cu peste si carne, obtinandu-se o masa usoara si hranitoare.



1 comentarii:

Anonim spunea...

Hmmm!!!Interesanta prezentare!

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/