Bucate alese

Bucate alese

Pui cu ciuperci in sos de rosii picant

Necesar pentru 6 portii :

  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 ciocanele si 4 pulpe superioare de pui, circa 1,5 kg.
  • 1 ceapa mijlocie, curatata si tocata mare
  • 1 catel de usturoi, curatat si zdrobit
  • 2 ardei verzi mijlocii, fara seminte, taiati felii
  • 250 grame ciuperci, sterse si taiate in jumatate
  • 450 ml passata(vezi glosar)
  • 1/4 lingurita rasa piper cayenne
  • 6 felii subtiri de salam, taiate subtiri( de preferat un salam mai uscat)
  • 250 grame OZZO(paste de forma orezului), sau orez alb cu bobul lung
  • 600 ml bulion de pui(vezi glosar)
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gatire: 40 minute 
MOD DE PREPARARE :
  1. Se incinge uleiul intr-o tava mare. Se rumenesc bucatile de pui circa 6-7 minute pe fiecare parte, apoi se scot din tava si se lasa deoparte pe o farfurie.
  2. In tava se rumenesc ceapa, usturoiul, ardeii si ciupercile circa 5-10 minute, amestecand, apoi se adauga passata, piperul cayenne, salamul si bucatile de pui. Cand amestecul da in clocot, se reduce focul, se acopera si se fierbe la foc mic timp de 20 minute.
  3. Se adauga orzo sau orezul si bulionul si se acopera din nou. Fierbem la foc mic, amestecand din cand in cand, 15-20 minute( 20 minute daca folositi orez ), pana cand pastele sau orezul sunt fierte si bucatile de pui nu mai sunt roz in interior.
  4. Se orneaza cu patrunjelul proaspat si se serveste cald.

POFTA BUNA !
                                                                             

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/