Bucate alese

Bucate alese

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine este o tarta clasica imbatabila! Cine vrea sa umple o tava intreaga va folosi dublul cantitatilor din reteta. Pentru rezerva de pus la congelator, se scoate tarta cu 5 minute inainte de vreme din cuptor, se pune la racit, se taie bucati si se congeleaza.
Pentru 1 forma cu fund detasabil (cu diametrul de 26 cm) avem nevoie de :
Pentru aluat:
  • 250 grame faina, in plus pentru prelucrat
  • 120 grame unt, in plus pentru forma
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 galbenus
  • Boabe de fasole, de folosit la copt
Pentru umplutura:
  • 150 grame smantana grasa
  • 3 oua
  • 1 galbenus
  • 1 praf de nucsoara
  • Piper negru
  • Sare
  • 150 grame kaizer taiat felii
  • 200 grame svaiter ras
Timp de preparare: 35 minute, plus 30 minute timp de racire
Timp la cuptor: 12 minute, plus 45 minute, plus 25-35 minute
MOD DE PREPARARE :
  1. Pentru aluat se pune faina intr-un castron. Se taie untul in bucatele. Se adauga la faina impreuna cu sarea, galbenusul si 1-2 linguri de apa. Intai se prelucreaza totul cu spiralele pentru aluat ale mixerului, apoi se framanta cu mainile pentru a obtine un aluat omogen. Se face o bila din aluat, se inveleste in folie si se pune la rece 30 minute.
  2. Se unge fundul formei cu unt dupa care se incinge cuptorul la 180°C ( 160°C cu ventilator sau treapta 2-3 ). Se intinde aluatul pe suprafata de lucru pudrata cu faina. Se tapeteaza tava cu foaia de aluat, formand o margine inalta de circa 5 cm.
  3. Se inteapa blatul de mai multe ori cu furculita, se acopera cu hartie pentru copt si cu boabe de fasole si se da 12 minute la cuptor. Se scot boabele de fasole si hartia si se continua coacerea inca 45 minute. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se raceasca putin.
  4. Pentru umplutura se amesteca smantana grasa cu ouale, galbenusul, nucsoara, piperul si sarea. NU SE SAREAZA IN EXCES !
  5. Se indeparteaza soricul de pe feliile de kaizer si se taie felii. Se pun pe blat fasii de kaizer si de branza si se toarna pe deasupra smantana cu ou.
  6. Se coace tarta 25-35 minute. Daca suprafata se rumeneste prea tare, se acopera tarta cu folie de aluminiu. Cand este gata, se lasa 5 minute in forma sa se mai raceasca, apoi se scoate si se serveste fierbinte.
IMPORTANT: In loc de aluat fraged, se poate folosi aluat dospit. Prepararea devine mai simpla daca se folosesc blaturi de pizza sau aluat dospit congelat !

POFTA BUNA !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/