Ingrediente necesare pentru 4 portii de supa :
- 500 grame carne de pui
- 100 grame morcovi
- 50 grame pastarnac
- 50 grame ardei
- 100 grame telina
- 50 grame ceapa
- 150 grame faina
- 1 ou
- 1/2 lingura de patrunjel
- 20 grame sare
- 2 grame piper
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatit: 60 minute
MOD DE PREPARARE :
- Morcovii, telina, pastarnacul si ardeiul se curata, se spala si se taie bastonase. Patrunjelul se toaca marunt, iar ceapa se curata si se cresteaza in 4.
- Carnea de pui se pune la fiert in apa rece cu sare si se spumeaza. Dupa circa 30 minute se adauga legumele. Dupa ce s-a fiert ceapa, aceasta se scoate.
- Se amesteca oul cu faina, sare si piper si se formeaza un aluat tare care se intinde pe planseta in foaie subtire, apoi se taie fasii subtiri de circa 6 mm latime.
- Se scot din supa carnea si legumele, dupa care se strecoara zeama, iar in aceasta se vor fierbe apoi taiteii.
- Cand sunt fierti si taiteii, se adauga carnea si legumele, se condimenteaza cu sare si se presara patrunjelul tocat marunt.
Sfaturi practice :
Pentru a nu se lipi foaia de taitei, inainte de a fi rulata si taiata, aceasta se lasa la uscat 5-10 minute.
POFTA BUNA !
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Parerea dumneavoastra: