Bucate alese

Bucate alese

Supa de pui cu taitei

Ingrediente necesare pentru 4 portii de supa :
  • 500 grame carne de pui
  • 100 grame morcovi
  • 50 grame pastarnac
  • 50 grame ardei
  • 100 grame telina
  • 50 grame ceapa
  • 150 grame faina
  • 1 ou
  • 1/2 lingura de patrunjel
  • 20 grame sare
  • 2 grame piper
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatit: 60 minute





MOD DE PREPARARE :




    1. Morcovii, telina, pastarnacul si ardeiul se curata, se spala si se taie bastonase. Patrunjelul se toaca marunt, iar ceapa se curata si se cresteaza in 4.
    2. Carnea de pui se pune la fiert in apa rece cu sare si se spumeaza. Dupa circa 30 minute se adauga legumele. Dupa ce s-a fiert ceapa, aceasta se scoate.
    3. Se amesteca oul cu faina, sare si piper si se formeaza un aluat tare care se intinde pe planseta in foaie subtire, apoi se taie fasii subtiri de circa 6 mm latime.
    4. Se scot din supa carnea si legumele, dupa care se strecoara zeama, iar in aceasta se vor fierbe apoi taiteii.
    5. Cand sunt fierti si taiteii, se adauga carnea si legumele, se condimenteaza cu sare si se presara patrunjelul tocat marunt.


    Sfaturi practice : 
    Pentru a nu se lipi foaia de taitei, inainte de a fi rulata si taiata, aceasta se lasa la uscat 5-10 minute.

    POFTA BUNA !

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

    Parerea dumneavoastra:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

     
    Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/