Bucate alese

Bucate alese

Tajine de miel

NECESAR PENTRU 4 PORTII :
  • 250 grame salata de fructe uscate, muiate peste noapte in apa rece
  • 1 kg pulpa de miel fara os, curatata de grasime, taita cuburi ( vezi ABC-ul Bucatariei )
  • 450 grame ceapa, curatata si tocata
  • 1 lingurita rasa coriandru macinat
  • 1/2 lingurita rasa ghimbir macinat
  • 1 bucata de scortisoara
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita rasa de sare
  • Piper negru proaspat macinat
  • 200 grame cuscus, muiat in 450 ml apa calduta, sau 700 grame orez fiert

Preparare : 20 minute
Gatire : 1 ora si 45 minute
  1. Lichidul in care au fost muiate fructele uscate se toarna intr-un vas gradat si se completeaza cu apa pana la 600 ml. Fructele se lasa deoparte. Se toarna lichidul intr-o cratita mare si se adauga mielul, ceapa tocata, coriandrul, ghimbirul si scortisoara. Taiem o fasie mare din coaja de lamaie si se pune in cratita impreuna cu o lingura suc de lamaie. Se presara sarea si putin piper dupa care se amesteca bine.
  2. Se pune la fiert. Cand da in clocot se face focul mic, se acopera si se mai fierbe circa o ora, amestecand din cand in cand. Adaugam fructele uscate, se acopera si se fierb la foc mic inca 45 minute sau pana cand fructele sunt moi si carnea de miel este foarte frageda. Se racesc, se pun intr-un recipient bun pentru congelat. Se acopera si se pun la congelator, unde se pot tine pana la 2 luni.
  3. Se dezgheata complet, la temperatura camerei, apoi se pune intr-o cratita si se fierbe, amestecand frecvent.
  4. Se pune deasupra mielului un vas pentru aburi sau o sita mare de metal. Punem cuscusul sau orezul in ea si se acopera cu un capac care se potriveste bine sau cu folie de aluminiu. Fierbem la foc mic circa 15 minute sau pana cand carnea de miel s-a incalzit si cuscusul sau orezul devin usor afanat. Carnea de miel se amesteca din cand in cand ca sa nu se lipeasca de cratita. Se serveste ornata cu o coaja rasucita de lamaie.
Aceasta tajine de miel se prepara cu fructe uscate , pe care la gasiti in supermarketuri.
POFTA BUNA !

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca e foarte bun, dar din pacate mielul l-am mancat de Paste. Voi face data viitoare !POFTA BUNA! la toti...

MARIUS B. spunea...

:)

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/