Bucate alese

Bucate alese

Zacusca de peste

Pentru Zacusca de peste avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

  • 6 kg peste, de preferat crap sau fitofag
  • 1,5 kg ceapa
  • 1 kg morcovi
  • 1,5 kg gogosari
  • 1 litru bulion
  • 2,5 cani ulei ( circa 500 grame )
  • 1,5 cani vin
  • 3 linguri de condimente, legume ( tip Vegeta )
  • 3 foi de dafin
  • 1 lingura sare
  • Piper, dupa gust

         FITOFAGCRAP

 MOD DE PREPARARE :

  1. Se curata pestele si se spala foarte bine, se scot oasele principale ( cele mai mari ), dupa care se pune la fiert cateva clocote. Se da pestele prin masina de tocat.
  2. Coacem gogosarii, ii curatam de pielita, scoatem cotorul si samburii, dupa care ii tocam, dar nu prea marunt.
  3. Intr-o cratita de 10 litri punem ceapa la fiert, pana se inmoaie, punem pestele tocat, apoi adaugam bulionul, morcovii tocati si celelalte ingrediente.
  4. Se lasa sa fiarba incontinuare pana cand uleiul se ridica deasupra.
  5. Dupa ce a fiert bine, se da de pe foc, se lasa un pic sa se raceasca, dupa care zacusca se pune in borcane cu filet sau cu capace capsate bine si se sterilizeaza.
  6. Borcanele se pun in camara, la loc racoros si ferit de razele soarelui.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parerea dumneavoastra:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by MARIUS B. | Bloggerized by AdSense - Premium Blogger Themes | https://www.google.com/adsense/